Kazankaya'da 5 Bin Dekar Alan Basınçlı Sulama Sistemiyle Sulanacak - Son Dakika
Yerel

Kazankaya'da 5 Bin Dekar Alan Basınçlı Sulama Sistemiyle Sulanacak

Kazankaya\'da 5 Bin Dekar Alan Basınçlı Sulama Sistemiyle Sulanacak

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesinde 5 bin dekar alan basınçlı sulama sistemiyle sulanacak.

12.04.2012 17:36

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesinde 5 bin dekar alan basınçlı sulama sistemiyle sulanacak.

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteği ile beldelerinde basınçlı sulama sistemi kurarak 5 bin dekar alanı sulayacaklarını söyledi. Belde halkının geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Belediye Başkanı Kılıç, "Beldemizden Çekerek Irmağı geçiyor. Ancak bu ırmaktan yeterince yararlanamıyorduk. Bu sebeple sulama kooperatifi aracılığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile basınçlı sulama sistemi projesi yaptık ve bu projeyle 5 bin dekar alanı sulayacağız. 600 Bin lira değerindeki projemizin yüzde 75'i Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanıyor" dedi.

Basınçlı sulama sistemi projenin bu yılki sulama dönemine yetişeceğini ifade eden Başkan Kılıç, "Çekerek Irmağına kurulacak bir sistemle su bölgenin en yüksek yerine basılacak ve orada bir havuzda toplanacak, oradan da araziye dağıtılacak. İnşallah çiftçileri bu suyla ürünlerini sulayarak daha fazla gelir elde edecek ve alternatif ürünlere yönelecek" diye konuştu.

Belediye olarak Kazankaya Beldesinde yol su ve kanalizasyon çalışmalarının bu yılda devam edeceğine değinen Belediye Başkanı Kılıç, "Bu yıl ayrıca beldemize ikinci bir arıtma tesisini yapacağız. Yine bu yıl 30 Haziran'da Kazankaya Kanyon ve Kültür Festivalimizi düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazankaya'da 5 Bin Dekar Alan Basınçlı Sulama Sistemiyle Sulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement