Kbü'de Bilim Günleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kbü'de Bilim Günleri Devam Ediyor

Kbü\'de Bilim Günleri Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilimtey Bilim Kulübü tarafından organize edilen ‘5. Uluslararası Bilim Günleri’ devam ediyor.

08.05.2014 19:03

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilimtey Bilim Kulübü tarafından organize edilen '5. Uluslararası Bilim Günleri' devam ediyor.

Hamit Çepni Konferans Salonu' nda gerçekleşen konferanslarda ilk olarak Nasa Faaliyetleri konusunda sunumunu, Telekonferans yolu ile gerçekleştiren, Bilgisayar Teknolojisi Yardım Hizmetleri Program Ofisi, Program ve Proje Başkanı Pınar Moore, "Eskiden astronotlar sıkı bir denetimden geçiyordu, şimdi ise daha farklı şekilde eğitim verilerek çalışmalarını gerçekleştirmektedirler. Örneğin uzayda giyilen kıyafetlerin ağırlığı 126.84 kilogramdır. Bu ağırlığı normal şartlarda bir insanın taşıması zarar verir fakat bu gibi çalışmaları su altında gerçekleştirilmektedir"diyerek Nasa hareketleri, rüzgar panelleri, havuzda yapılan çalışmalar, çalışma alanları gibi konular hakkında katılımcıları telekonferans yolu ile bilgilendirdi.

Dubai' de başlayan kariyeri Ortadoğu ve Balkanların en yakışıklı Türk'ü seçilen Modellik ve Fotoğrafçılık kariyerinin yanı sıra Binnazabla.com sitesinin kurucusu ve bir internet girişimcisi olan Türkiye'nin en genç CEO'su örnek alınacak bir başarı hikayesi ile Sertaç Taşdelen; " Türkiye' de yaşam süresi ortalama 75 yıldır. Geri kalan yaşam sürenizde mutlu olarak mı yaşamak istiyorsunuz, başkasının hayatını yaşayarak mı devam etmek istiyorsunuz, ne olmak nasıl yaşamak istiyorsunuz bunu değerlendirmelisiniz. Bugün belki de son gününüzdür, bu yüzden mutlu olacağınız işi yaşantıyı seçin. Ben bir değer yaratmak, topluma bir fayda sağlamak istediğim için birçok işten vazgeçtim. Büyük düşün küçük başla sözü benim hayatımda hedeflerimi gerçekleştirmemi sağladı. Her zorluk bir hayalle başlar. Hayal kurarak sonrasında hedef belirlemelisiniz, yapacağınız işe odaklanarak, pozitif düşünerek yaptığınızda hayalinizi gerçekleştirmiş olursunuz "dedi.

Üniversitemiz Bilimtey Bilim Kulübü Başkanı Mehmet Tankül, Sertaç Taşdelen'e, katılımcılara vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Etkinlikte ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Günay Kocasoy 'Çevre kirliği ve zarları ile geri dönüşüm', Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman, 'Yakın Evren', TOBB'danZuhal Mansfield 'Kadım Girişimciler', Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Eğitim Vakfı adına PAGEV Eğitim AR-GE İnovasyon Koordinatörü Prof. Dr. Tekin Arda birer konferans verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de Bilim Günleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement