Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenleri Derneği Başkanı Alparslan Gültekin, "Amacımız, bisiklet sevenleri bir araya getirmek, bisikletin sağlık, spor, eğlence, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomi yönlerinden getireceği faydaları anlatmak" dedi.
Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldır etkinliklerle Ereğli'de sporsal ve sosyal faaliyetlere katkı sağladıklarını söyledi.
Amaçlarının, ilçede bisiklet sevenleri bir araya getirmek, bisikletin sağlık, spor, eğlence, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomi yönlerinden getireceği faydaları anlatmak olduğunu belirten Gültekin, bisikleti geniş kitlilere sevdirmeye çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bisiklet ile ulaşımı teşvik ve geliştirmek için alt yapı faaliyetlerinin gerçekleştirmek için her tür girişimde bulunmaktayız. Son bir yılda doğal, tarihi, turistik yörelere bisiklet turu düzenledik. Her yaş kategori ve sınıfta yarışlar düzenleyerek seminerler verdik. 81 ilden 81 bisikletlinin katıldığı
'Atamızın Yolunda' bisiklet turuna derneğimizi temsil eden 5 üyemiz katılmıştır. Ayrıca Zonguldak yolu üzerinde dernek üyelerimizle birlikte hatıra ormanı oluşturduk."
- ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenleri Derneği Başkanı Gültekin Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.