Ereğli'de Uludere Anma Programı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Uludere Anma Programı Protesto Edildi

Ereğli\'de Uludere Anma Programı Protesto Edildi

Zonguldak Ereğli'de, ülkücüler ile bir grup üniversite öğrencisi, Uludere olayının 2. yıl dönümünde anma programı düzenlenmesine tepki gösterdi.

01.01.2014 20:53  Güncelleme: 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir grup öğrenci, bir süre önce Uludere olaylarını protesto eden grubun eylemini protesto etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde ülkü ocakları tarafından sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde örgütlenen BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nde okuyan yaklaşık 300 öğrenci Atatürk Anıtı önünde toplantı. Türk bayrağı açan grup 'Ne mutlu Türküm diyene, ülkücüler burada çapulcular nerede?" şeklinde sloganlar attılar.

Grup adına açıklama yapan Ömer Altan, "Daha birkaç sene öncesinde de Ereğli'de bu gibi bazı bölücü ideolojik gruplar provakatif eylemler gerçekleştirmiş ve bu tür eylemlerle Karadeniz bölgesinde kendi alt yapılarını kurmak istemişlerdir. Öncelikle Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak bizler üniversitemizde bu gibi bölücü yapıların oluşmasına ve palazlanmasına fırsat vermeyeceğimizi ve ilçe halkımızın da desteğiyle bunlara karşı her türlü demokratik mücadeleyi vereceğimizi bildiririz" dedi.

Öğrenciler yapılan konuşmaların ardından ülkücü yemini edip tekbir getirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı. Gösteriye Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Şube Başkanı Tayfun Öztürk, MHP Kdz. Ereğli Kadın Kolları Başkanı Ayla Türk ve Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Temsilcisi Sertan Kuzu da destek verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Uludere Anma Programı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement