Kebude'den 'Toki' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kebude'den 'Toki' Açıklaması

Kebude\'den \'Toki\' Açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kebude, kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından Adana'da inşa edilen yaklaşık 13 bin konutun iyi değerlendirilemediğini, bunun da önemli bir sorun olarak öne çıktığını söyledi.

15.03.2012 18:03

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kebude, kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından Adana'da inşa edilen yaklaşık 13 bin konutun iyi değerlendirilemediğini, bunun da önemli bir sorun olarak öne çıktığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın dördüncü birleşimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın katılmadığı toplantıya CHP'li meclis üyesi Halil Tüm başkanlık yaptı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturumda gündem dışı söz alan Mustafa Kebude, kentsel dönüşüm konusuna dikkat çekerek, TOKİ ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2004 yılı Haziran ayında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında protokol imzalandığını hatırlatan Kebude, bu kapsamda da kentte 8 yıllık zaman diliminde inşa edilen konut sayısının 13 bini aştığını anlattı.

"TOKİ TARAFINDAN İNŞA EDİLEN KONUTLAR DOĞRU DEĞERLENDİRİLMEDİ"

Kebude, "Kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından Türkiye genelinde başlatılan bu çalışmalar, ne yazık ki Adana'da doğru değerlendirilemedi. TOKİ'nin inşa etmiş olduğu yaklaşık 13 bin konut, kentsel dönüşüm amacıyla kullanılmadığı gibi adeta dağlara taşlara konut yapılarak, ikinci bir 'Belediye Evleri' vakası yaşanmıştır. Bu sorun, Adana'nın başına musallat edilmiştir. Şimdi Kargakekeç, Yeşilova ve Şanbayadı gibi kentin uzak yerlerinde sosyal konut olarak inşa edilen yapılar, 15-20 yıl sonra Adana'nın gözüne çıban gibi batacak. Hiçbir özelliği olmayan, ancak ucuz olduğu için tercih edilen bu binalar, belirli bir süre sonra burada oturan insanların dahi içine sinmeyecek bir noktaya gelecek" dedi. TOKİ tarafından inşa edilen konutların, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalarda 'konut stoku' olarak değerlendirilmesi halinde bugün Adana'da birkaç mahallenin çağdaş ve modern bir yapıya kavuşmuş olacağını savunan Mustafa Kebude, böylelikle de yeni bir yapılanmanın önünün de açılmış olacağını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kebude'den 'Toki' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement