Kesk'ten İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika
Yerel

Kesk'ten İç Güvenlik Paketi Protestosu

Kesk\'ten İç Güvenlik Paketi Protestosu

Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Siirt Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, basın açıklaması yaparak iç güvenlik tasarısını protesto etti.

22.02.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Siirt Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, basın açıklaması yaparak iç güvenlik tasarısını protesto etti.

Ali Gaffar Okan Caddesi'ndeki sendika binası önünde toplanan grup, Güres Caddesi Kızılay binasına kadar yürüdü. Burada toplanan grup adına açıklama yapan şube dönem sözcüsü Mahmut Hekimoğlu, iç güvenlik yasasının demokratik toplumlarda olduğu gibi halkın toplantı, gösteri ve muhalefet etme hakkını ortadan kaldıracağını söyledi.

Ülkedeki tüm demokratik güçlerle beraber konfederasyon olarak bu yasanın meclisten geçmemesi için eylemlerini sürdüreceklerini belirten Hekimoğlu, "İç güvenlik yasa tasarısı, valiliğin ilan ettiği yasaklara uymayanların 1 yıl hapis cezasıyla cezalandıracağı, valinin toplumsal olaylarda belediyenin araç gereçlerine el koyabileceği gibi personeline de emir verebilecek. Kiralanan araç ve gidilen yer anlık olarak emniyet tarafından takip edilecek" dedi.

Hekimoğlu, toplantı, gösteriş ve yürüyüşlere katılmanın suç kapsamına gireceği gibi, bu durumunda herkesin tutuklanabileceğini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi düzelen grup daha sonra sessizce dağıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kesk'ten İç Güvenlik Paketi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement