Kilis Belediye Başkanı Bulut Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kilis Belediye Başkanı Bulut Açıklaması

Belediye Başkanı Abdi Bulut, Hatay'ta bulunan Suriyeli mültecilerin Kilis'te barındırılması ile ilgili altyapı çalışmalarının bir an evvel yapılacağını söyledi.

03.01.2012 17:20

Belediye Başkanı Abdi Bulut, Hatay'ta bulunan Suriyeli mültecilerin Kilis'te barındırılması ile ilgili altyapı çalışmalarının bir an evvel yapılacağını söyledi.

Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, CHP İl Başkanı Abidin Uslu, MHP İl Başkanı Atilla Bekan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Çelik, Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanı Mehmet Kara ile Suriye ile ticaret yapan bazı esnaf ve vatandaşlar, Aykanat Plaza'da düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, Hatay'da kalan Suriyeli mültecilerin Kilis'e taşınmasını ve kurulacak konteynır kenti görüştüler.

Bulut, yaptığı konuşmada, Bakanlar Kurulu'nun bu konuda aldığı kararı hatırlatarak, "Suriyeli mültecilerin barındırılması ile ilgili altyapı çalışmaları bir an evvel yapılacak. Devlet kurumları ile koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Bize düşen buraya gelecek olanların iyi bir şekilde barındırılması" dedi.

Suriyeli mültecilerin sınıra yakın bir yerde barındırılmaları noktasında çok büyük sıkıntıların olacağını belirten sivil toplum örgütü temsilcileri ise Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara saygı duyduklarını, ancak yerin değiştirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Toplantıda, Kilis'te mültecilerin kalacağı yerin değiştirilmesi konusunda görüşmeler yapmak üzere bir ekibin Ankara'ya gitmesi kararlaştırıldı.

- KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilis Belediye Başkanı Bulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement