Gümüşhane Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, kentte görev yapan 70 imama Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) hakkında bilgi verdi.
Merkez Sorumlu Doktoru Derya Bekar, KKKA hastalığına karşı farkındalığı artırmak amacıyla 2014 yılı bahar döneminde sağlık personeli, okullarda, muhtar ve din görevlilerine yönelik hastalık görülen riskli bölgelerde eğitimler düzenlendiğini belirtti.
Kenelerin vücuda tutunması ve yapışması sonrasında hemen virüsün yayılmadığını, bunun için kenenin en kısa sürede çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bekar, "Eğer kene çıkarılamayacaksa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kene çıkarıldıktan sonra 3 ile 14 gün içinde baş ağrısı, ateş, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal, vücut ağrısı şikayetlerinden herhangi biri görülürse yine mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" dedi.
Bekar, kenelerin vücuttan çıkarılması anında kesinlikle ezilmemesi gerektiğine işaret ederek, "Kene üzerine herhangi bir kimyasal madde dökülmemeli, sigara veya alkol gibi fiziksel yöntemlerle uzaklaştırılmamalıdır" diye konuştu. - Gümüşhane
Son Dakika › Yerel › Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?