Kırklareli Emniyet Müdürü Canbazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kırklareli Emniyet Müdürü Canbazoğlu Açıklaması

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, "Dilencilik bir suçtur.

03.01.2012 17:49

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, "Dilencilik bir suçtur. Vatandaşımız dilencilere para vermesin" dedi.

Canbazoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği olarak, vatandaşları uyarmak amacıyla 10 bin el broşürü bastırdıklarını söyledi.

Özellikle dini duyguların sömürülebileceği cami, türbe, mezarlık gibi yerlerin dilencilerin en gözde mekanları olduğunu hatırlatan Canbazoğlu, dilencilere verilen her kuruş ile çetelerin ve terör örgütlerinin finans kaynağı olunduğunu belirtti.

Canbazoğlu, şöyle devam etti:

"Dilencilere para vermek ile masum çocukların kaçırılmasına, kol ve bacaklarının kırılmasına, sakat bırakılmasına, cinsel tacize maruz kalmalarına yardımcı olursunuz. Yardımlarınızın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için sosyal hizmet kurumlarına, mahalle muhtarlarına, belediyelere, yardım amaçlı kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat kurulabilir. Dilencilik bir suçtur. Vatandaşımız dilencilere para vermesin."

Dilencilere verilen para ile onlara yardım değil, ülkeye ve kişinin kendisine kötülük yapmış olacağını ifade eden Canbazoğlu, "Emniyet olarak vatandaşlarımızı uyarmak maksadıyla dilencileri ve onları bu işe sürükleyenleri yakalayarak cumhuriyet başsavcılığına intikal ettiriyoruz. Belediye zabıtası da bu konuda üzerine düşeni yapıyor" dedi.

Canbazoğlu'nun açıklamasından sonra polis memurları, iş yerleri ve halka broşür dağıttı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli Emniyet Müdürü Canbazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement