Kırklareli Kanser Savaş Derneği Bürosu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kırklareli Kanser Savaş Derneği Bürosu Açıldı

Kırklareli Kanser Savaş Derneği Bürosu Açıldı

Kırklareli'de 1972 yılında Türkiye Kanser Savaş Derneği'nin bir şubesi olarak açılan, Kırklareli Kanser Savaş Derneği Yayla Mahallesi Namazgah Caddesi üzerinde bürosu açıldı.ve Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay tarafından gerçekleştirildi.

04.04.2013 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de 1972 yılında Türkiye Kanser Savaş Derneği'nin bir şubesi olarak açılan, Kırklareli Kanser Savaş Derneği Yayla Mahallesi Namazgah Caddesi üzerinde bürosu açıldı.

Açılış kurdelesinin Kırklareli Vali Yardımcıları Erhan Türker, Abdurrahman İnan, Kırklareli Belediye

Başkan Vekili Mithat Sazara, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel

ve Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay tarafından gerçekleştirildi.

Açılış sonrası bir düğün salonunda yapılan kokteyl öncesi konuşan Kırklareli Kanser Savaş Derneği Başkanı Mehmet Özbilen, Kırklareli Kanser Savaş Derneği'nin 41 yıl önce 1972 yılında Türkiye Kanser Savaş Derneğinin bir şubesi olarak Dr. Nazöi Tuncay tarafından kurulduğunu söyledi.

Kanserin en tehlikeli sağlık sorunlarından biri olduğunun altını çizen Özbilen; "Geçmişte seyrek görülen hastalıklardan biri olan kanser hastalığı günümüzde sıkça karşılaşılan ve sonucu ölümle bitebilecek olan sağlık sorunlarından biri. Kanserin pek çok nedeni vardır. Genetik misarımız, çevre faktörleri, yaşlanmak bunlardan birkaçıdır. Kanserler yaşam biçimizle birebir ilişkili, yaşam tarzı seçimlerimizle doğrudan bağlantılı hastalıklardır. Çoğu kanser dikkatsizlik, ilgisizlik ve bilgisizlikten kaynaklanmaktadır" dedi.

Özbilen'in konuşmasının ardından konuşan Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay ise, "kanser hastalığı dünya da bir artış trendine girdi. Bu artış trendine girmesinin en büyük nedenlerinden biride, bu hastalıkları erken teşhis koyamazızdır. "

(ŞG

04.04.2013 17: 23: 11

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli Kanser Savaş Derneği Bürosu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement