Kırşehir Valisi Şentürk, Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Valisi Şentürk, Göreve Başladı

Valiler kararnamesiyle Kırşehir Valiliğine atanan Şentürk, kente gelerek göreve başladı.

14.10.2014 12:44  Güncelleme: 13:25

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Vatana düşman olanın düşmanıyım. Bayrağa düşman olanın düşmanıyım ta ki ıslah oluncaya kadar. Islah olurlarsa onlarda bizim kardeşlerimizdir ama öyle değillerse bu devleti böldürmeyiz, parçalatmayız" dedi.

Valiler kararnamesiyle Kırşehir Valiliğine atanan Şentürk, kente gelerek göreve başladı. Birim müdürleri, amirler ve Valilik personeliyle tanışan Şentürk, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şentürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bütün kamu kurumlarının halka açık olması gerektiğini vurgulayarak, "Kamu görevlileri olarak kapımız ve gönlümüz vatandaşa açık olacak. Bir tek vatandaşın bu konudan dolayı ağladığını görürsem, ben de o sorumluyu ağlatırım. Bir tek garibin, vatandaşın gözünde yaş görürsem o kamu görevlisini daha fena ağlatırım. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak göreceğiz. Halk bizim velinimetimizdir. Halk olmazsa kamu görevlileri olarak ben dahil hepimiz maaşları nereden alırız" diye konuştu.

"Vatana düşman olanın düşmanıyım"

Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olduğunu ve vatanın bölünemeyeceğini belirten Şentürk, şunları söyledi:

"Vatana düşman olanın düşmanıyım. Bayrağa düşman olanın düşmanıyım ta ki ıslah oluncaya kadar. Islah olurlarsa onlar da bizim kardeşlerimizdir ama öyle değillerse bu devleti böldürmeyiz, parçalatmayız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kimse de bu devletin gücünü, kudretini sınamaya kalkmasın. Bu devletin vefası, hoşgörüsü de çok engindir. Bu devletin kahrı da kahır pençesi de o derece kuvvetlidir. Hiç kimse bu devleti bölme gibi bir ham hayale kapılmasın çünkü onun imkanı yoktur."

Şentürk, Kırşehir'de yetimlerin gözyaşı, gariplerin gardaşı, yolda kalmışların yoldaşı, kimsesizlerin sırdaşı olacaklarını ifade ederek, "Ben Necati Şentürk, zalimlerin de hasmı, düşmanıyım. Sadece ben değil, hep beraber böyle olmalıyız. Öyle bir kişinin sırtına yükü atıp da kenara çekilmek yok. Bir de kadına şiddet uygulayan, karısını döven korkakların karşısındayım. Kadına şiddet uygulamak acizliktir. Kadına şiddete karşıyım ve inşallah ona da mani olacağız" dedi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir Valisi Şentürk, Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement