Bartın'da Kitap ve Okuma Kültürü Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Kitap ve Okuma Kültürü Paneli Düzenlendi

Bartın\'da Kitap ve Okuma Kültürü Paneli Düzenlendi

Bartın Üniversitesinde, 50. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Kitap ve Okuma Kültürü konulu panel düzenlendi.

03.04.2014 10:21  Güncelleme: 10:23

Bartın Üniversitesinde, 50. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında "Kitap ve Okuma Kültürü" konulu panel düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, son yıllarda eğitimin temel sorunlarından birinin de dil konusundaki kısırlaşma olduğunu belirterek, düşüncenin zenginliği ile dilin zenginliği arasında ciddi bir münasebet olduğunu vurguladı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Hüseyin Göl ise bilgi çağında üretilen bilgilerin geçerliliğini ve güncelliğini hızla yitirdiğini belirtti.

Okullarda verilen eğitimin, zaman içinde bireyin gereksinimlerini karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden Göl, "Çağımızda bireyin yaşam boyu öğrenme becerisi kazanabilmesi için okuma alışkanlığına sahip olması önemlidir. Okuma alışkanlığı, yaşam boyu öğrenmenin temelidir" dedi.

Daha sonra Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Emre tarafından "Kitap ve Okuma Kültürü" konulu panel gerçekleştirildi.

Programda, üniversite kütüphanesinden en çok ödünç kitap alan öğrencilere, çeşitli hediyeler verilmesinin ardından hat ve tezhip sergisi açıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'da Kitap ve Okuma Kültürü Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement