Konak'ta Sonbahar Zamanı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Sonbahar Zamanı

Konak\'ta Sonbahar Zamanı

Konak Belediyesi ekim ayına dopdolu bir kültür sanat programıyla giriyor.

03.10.2013 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi ekim ayına dopdolu bir kültür sanat programıyla giriyor. Yılın 365 gününe binin üzerinde kültür sanat etkinliği gerçekleştiren Konak Belediyesi, sanatın mevsimi sonbaharda İzmirlileri yepyeni sergiler, konserler, söyleşi, panel ve birbirinden renkli etkinliklerle buluşturuyor.

Konak Belediyesi, Konak'ın dört bir yanında güz konserleriyle İzmirlileri coşturacak. Ekim ayı boyunca Konak, birbirinden yetenekli sanatçıları konuk edecek. Özellikle Cumhuriyet Bayramı konserleri, Karadeniz'in sesi Niyazi Koyuncu ve Türkiye aşığı Gürcü sanatçı Sofia Nizharadze ekim ayının heyecanla beklenen konserlerini oluşturuyor. Özlem bitiyor, İzmirliler sevdikleri yazarlarla tanışmaya devam ediyor. Yeni sezonda 'Yazarlar İzmir için Okuyor'un ilk konuğu 'Kayıp Söz' adlı romanıyla Oya Baydar olacak. Usta yazar Taha Akyol 'Rumeli'ye Veda' adlı son kitabını Konak'ta imzalayacak.

Konak Belediyesi'nin vefa dolu etkinliği Usta'ya Saygı, kapılarını yeniden açıyor. İzmir'in yetiştirdiği büyük ustalara değerlerini yaşarken gösterme fırsatı veren Usta'ya Saygı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Kemal Baysak'ı sevenleriyle buluşturacak.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90'ıncı yılı Konak'ta birbirinden renkli, bilgilendirici ve gurur yaşatan ekinliklerle kutlanacak. 'Cumhuriyet Türküsü' adlı tiyatro oyunu Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenirken geleneksel 'Ata'ya Saygı' karma sergisi de Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde görücüye çıkacak. 2 6 Ekim'de ise Konak'ta tarihi bir gün yaşanacak. '90'ıncı yılında Cumhuriyeti yeniden anlamak' konulu sempozyum 29 Ekim kutlamalarına damga vuracak. Prof.Dr. Oğuz Makal, Hıfzı Topuz, Ataol Behramoğlu, Prof.Dr. Korkut Boratav gibi dev isimler Cumhuriyeti anlatacak. Günün sonunda Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda Sofia Nizharadze, şarkılarıyla kutlamaları taçlandıracak. 29 Ekim'de ise Cumhuriyet coşkusu Aegean Band konseriyle Göztepe'de yaşanacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Sonbahar Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement