Köydes 2013 Yılı Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Köydes 2013 Yılı Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı

Köydes 2013 Yılı Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer," Elimizin altında projelerimiz olacak ki Ankara'ya götürdüğümüz zaman işte Milletvekilimizle çeşitli Bakanlıklarımızı ziyaret ettiğimizde elimizde projeler olması lazım."

23.10.2013 10:48

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer," Elimizin altında projelerimiz olacak ki Ankara'ya götürdüğümüz zaman işte Milletvekilimizle çeşitli Bakanlıklarımızı ziyaret ettiğimizde elimizde projeler olması lazım. Projeleri yapmak bizim görevimiz sizin görevinizde gerçekten sorunları bize taşımak. Temel sorunlarınızı bize getirirseniz biz de bu kış mevsiminde bunları projelendiririz ve 2014 yılında daha fazla bir faaliyet yaparız, daha fazla bir kaynak sağlarız."dedi.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) 2013 yılı dönem sonu toplantısı Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapıldı.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında yapılan toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Genel meclis Üyeleri, bazı kamu kurum temsilcileri ve köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Vali Mükerrem Ünlüer yaptı.

ASFALT KONUSUNDA DOĞUDA BAYBURT'LA KIYASLAYACAĞIMIZ BİR ŞEHİR YOK.

Köylerle ilgili birkaç sorundan ve temel meselelerden bahseden Vali Ünlüer, "Yaklaşık 2 ay oldu Bayburt Valiliği görevine başlayalı. Fırsat buldukça köylerimizi gezerek hem köylerimizi tanıyor hem de sorunları yerinde görmeye çalışıyoruz. Alt yapı olarak köylerimizi Türkiye ortalamasının üzerinde görmek beni çok memnun etti. Tabii ki yeterli değil daha iyi yapacağız, inşallah daha iyiye götüreceğiz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yaptım. Özellikle asfalt konusunda birinci kat asfalt ikinci kat asfaltta olsun Bayburt çok iyi bir derecede. Çok iyi bir noktada. Doğuda Bayburt'la kıyaslayacağımız bir şehir yok. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Örneğin Erzurum'da asfalt oranı %13. Bayburt'ta bu oran sanırım %90' ların üzerinde. Bu sevindirici bir şey. "ifadelerini kullandı.

PROJELERİ YAPMAK BİZİM GÖREVİMİZ SİZİN GÖREVİNİZ DE GERÇEKTEN SORUNLARI BİZE TAŞIMAK.

Bundan sonraki hedefin ikinci kat asfaltı, alt yapıları tamamlamak, içme suyu, sulama suyu gibi sorunları çözmek olduğunu belirten Vali Ünlüer, " Hedefimizi, köylerde yaşanılabilir bir seviyeyi yakalamak ve daha yukarılara çıkarmaktır. Köylerden şehirlere olan göçü ve ilden de başka illere olan göçü durdurmaktır. Onun için yaşam kalitesini alt yapı standartlarını yükseltmemiz lazım. Bu konuda benim muhtarlarımızdan istediğim temel sorunlarını bize taşısınlar siyasilerimize getirsinler, İl Özel İdaresine getirsinler. Biz bunları toplayıp tamamını kış boyunca çalışarak projelendirelim. Elimizin altında projelerimiz olacak ki Ankara'ya götürdüğümüz zaman, milletvekilimizle çeşitli Bakanlıklarımızı ziyaret ettiğimizde elimizde projeler olması lazım. Projeleri yapmak bizim görevimiz sizin göreviniz de gerçekten sorunları bize taşımak. Temel sorunlarınızı bize getirirseniz biz de bu kış mevsiminde bunları projelendiririz ve 2014 yılında daha fazla bir faaliyet yaparız, daha fazla bir kaynak sağlarız. Ben burada siyasilerle olsun sizlerle olsun iyi bir birliğin olduğunu gördüm bu da beni sevindirdi. Aranızdaki bu muhabbetin bu derin ilişkinin devam etmesini de diliyorum."diye konuştu.

2014 yılı tahmin gelir gider bütçesinin okunması ve oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, köy muhtarları köylerinin sorunlarını dile getirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak köy muhtarlarının sorun ve taleplerini cevaplayarak köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yüksek katılımla gerçekleşen toplantıda sorun ve taleplerini dile getiren muhtarlara teşekkür eden Vali Ünlüer 2014 yılında da hizmetlerin devam edeceğini belirtti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köydes 2013 Yılı Dönem Sonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement