Kral Lear Tiyatro Festivali'nde - Son Dakika
Yerel

Kral Lear Tiyatro Festivali'nde

Kral Lear Tiyatro Festivali\'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, William Shakespeare'in ünlü oyunu 'Kral Lear' ile 18.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne katılıyor.
15-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 18.Uluslararası Ankara Tiyatro...

15.11.2013 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, William Shakespeare'in ünlü oyunu 'Kral Lear' ile 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne katılıyor.

15-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali"ne, yurtdışı ve yurtiçinden toplam 46 eser katılacak. Festivalde, geçtiğimiz sezon prömiyer yapan ve büyük ses getiren 'Kral Lear' ünlü İngiliz Yönetmen Malcolm Keith Kay'in usta yorumu ile 21 Kasım Perşembe günü Saat 20.00'de Cüneyt Gökçer Çayyolu Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Yardımcı yönetmenliği Gülcan Kay'ın, dekor ve kostümde Efter Tunç, müzikte ise Çiğdem Erken'in görev yaptığı oyunda Şehir Tiyatroları sanatçılarından Ümit Bakış, Engin Benli, Funda İlhan, Koray Onur, Yaşar Özveri, Ozan Şahin, Serhat Güzel, Fatih Sevdi, Esra Bezen Engin, Pınar Ünsal, Çağrı Mengüç ve Utku Oğuz rol alıyor. Yaşlı Kral Lear'ın kontrol ettiği imparatorluğun çökmeye başlaması ve imparatorluk yönetiminin üç kızı arasında paylaştırılmasıyla başlayan; yalanlarla, entrikalarla dolu bir iktidar kavgası ile sonunda kardeşin kardeşi, oğlun babayı, akrabanın akrabayı yok edeceği bir dramı konu alan Kral Lear'ın büyük ilgi görmesi bekleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kral Lear Tiyatro Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement