Küçük Ressam ve Karikatüristlerden "Büyük Umutlar" - Son Dakika
Yerel

Küçük Ressam ve Karikatüristlerden "Büyük Umutlar"

Küçük Ressam ve Karikatüristlerden "Büyük Umutlar"

Küçükçekmece'de geleceğin ressamlarını ve karikatüristlerini yetiştirmek amacıyla Bilgi Evleri bünyesinde eğitim veren resim ve karikatür kursları meyvelerini 'Büyük Umutlar' sergisi ile verdi.

30.06.2012 11:58

Küçükçekmece'de geleceğin ressamlarını ve karikatüristlerini yetiştirmek amacıyla Bilgi Evleri bünyesinde eğitim veren resim ve karikatür kursları meyvelerini 'Büyük Umutlar' sergisi ile verdi.

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri 2011-2012 Resim ve Karikatür kursu öğrencilerinin sekiz aylık çalışmasının ürünü olan birbirinden güzel karikatür ve resimlerden oluşan sergi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

"Büyük Umutlar" sergisini gezen ve sergi açılışında da bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, yaptığı konuşmasında Bilgi Evlerinin önemine dikkat çekerek,

"Bilgi Evleri bizler için çağdaş, bilimin ışığında yetişen bir nesil oluşması için büyük önem taşıyor. Bilgi Evleri'nin muhteşem çalışmalarını takdirle izliyoruz.

Eğitmenlerimiz Yaşar Fırat ve Özlem Bayus'a da emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum " dedi.

Mizah ve karikatür aracılığıyla mizah dilini geliştirme yolunda başarılı ve kalıcı adımlar atan öğrencilerin çalışmalarının başta Küçükçekmece Belediyesi'nin çıkardığı 'Bilge Çocuk' olmak üzere, 'Can Kardeş', Avrupa'da yayınlanan 'Eurocanlar' ve 'Yeni Asya' gazetesi 'Gözlük' mizah köşesinde yayınlandığını belirten İpek, şu ana kadar Bilgi Evleri'nde 38 bin 234 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

BİLGİLERİNİ SANAT OKUMALARIYLA PEKİŞTİRİYORLAR

Güzel Sanatlar Fakültelerinin resim, heykel, animasyon, grafik, mimarlık gibi bölümlerinde eğitim almak ve yeteneğini geliştirmek isteyen öğrencilerin katıldığı kurslarda toplamda 250 öğrenci eğitim aldı.

Atölyelerde ise kursiyerler, Özlem Bayus yönetiminde;

karakalem, pastel, suluboya, akrilik, kolaj, mozaik, heykel ve

geri dönüşümlü karışık malzemeler ile nokta, çizgi, form, renk ve kompozisyon bilgilerinin yanı sıra, sanat tarihini ve akımlarını ünlü ressamların eserlerinden örneklerle öğrendi. Öğrenciler,

öğrendikleri bilgileri çeşitli sergileri gezerek ve sanat okumaları yaparak pekiştirdi.

SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

Binden fazla çalışma üreten Bilgi Evleri çocukları, Mozaik sanatçısı Sinem Kara ile mozaik, Fotoğraf Sanatçısı Ercan Aydeniz ile de fotoğrafın temeli olan Pinhole tekniğini cips kutularından fotoğraf çekerek öğrendi. Karikatürü seven 150 öğrencinin katıldığı karikatür kursunda ise çocuklar, Yaşar FIRAT yönetiminde karikatürde yüz ifadeleri, anatomi, kompozisyon, perspektif gibi çalışmaların yanı sıra, çok kareli karikatür, renkli karikatür, çizgi roman çizimi, senaryo gibi temel eğitimler aldı.

Binlerce çalışmanın arasından seçilen 100'den fazla birbirinden başarılı karikatür ve resimlerin yer aldığı sergi 15 Temmuz'a kadar gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Ressam ve Karikatüristlerden 'Büyük Umutlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement