Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Vali Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Vali Yılmaz'a Ziyaret

Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü\'nden Vali Yılmaz\'a Ziyaret

Düzce ve Konuralp'te yapılacak turizm çalışmaları öncesinde Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü beraberinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Kültür Turizm İl Müdürü Özcan...

23.01.2013 15:14

Düzce ve Konuralp'te yapılacak turizm çalışmaları öncesinde Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü beraberinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Kültür Turizm İl Müdürü Özcan Budak Vali Adnan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü Valilik Şeref Konuk Defterini imzaladı.

Ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonunda Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Koordinasyon Daire Başkanı Gökhan Bozkurtlar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Uygulamalar Daire Başkan Vekili Yakup Harmandağ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Gürhan Özdeğer, Kültür Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazeteci Ali Beşer ve Turizmle ilgili Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin katılımıyla Düzce'de turizmin gelişmesi, Konuralp Antik Tiyatrosunun turizme kazandırılması konusunda toplantı yapıldı. Toplantının ardından heyet yerinde incelemelerde bulunmak üzere Konuralp'e gitti.

Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Konuralp Antik'Tiyatroda kazı çalışmalarının başlayacağını ve gerekli desteği vereceklerini söyledi. Süslü, bunun içinde Düzce Üniversitesine yetki verdi. Buna göre kazı çalışmalarını Konuralp Müze Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi ve Mimarlar Odası birlikte yürütecek. Toplantıda alınan diğer önemli ikinci karar ise tarihi varlıkların korunması yönünde oldu. Konuralp'te tarihi değeri korumak için yapılaşma kontrol altına alınacak. Kazı çalışmaları ödeneği de Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.

(AY)

23.01.2013 14: 46: 57

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü'nden Vali Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement