Kulu'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kulu'da “Fatih Projesi” kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

14.03.2014 16:54

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kulu'da "Fatih Projesi" kapsamında öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ilde 17 Şubat tarihinden itibaren tablet dağıtım işlemini başlatmasıyla birlikte Konya merkez ve ilçelerinde de altyapısı tamamlanmış okullara tabletler dağıtılmaya başlandı.

Bu kapsamda Kulu'daki tablet dağıtım törenine; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya  İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Milli Eğitim İlçe Müdürü Suat Bağcı,Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

Kulu Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende,

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Öğrencilere çok şanslısınız eskiden bir defter bir kalem ve büyüklerimizden veya sergilerden aldığımız kitaplarla okula gidilirdi. Şimdi ise ülkemiz eğitimde çağ atlamış durumda. Eskiden Milli Savunma Bakanlığı bütçeden en büyük payı alırken şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı bütçeden en büyük desteği almakta.

Günümüzde okullar açıldığında çocuklarımız kitaplarını sıralarına konulmuş olarak eğitime başlıyorlar.

Erdem; Fatih Projesi bittiğinde 11 milyon öğrenciye tablet PC dağıtılacağını bu yıl içinde 1 milyon 250 öğrenciye 100 bin öğretmene dağıtılacağını bu proje bittiğinde bir çok sorunun giderileceğini söyledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulu'da Tablet Bilgisayar Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement