Kumlu'da Proje Programı Tanıtım Semineri - Son Dakika
Yerel

Kumlu'da Proje Programı Tanıtım Semineri

Kumlu İsmet Mursaloğlu Lisesinde AB projeleri ve Comenius programı tanıtım semineri düzenlendi.

03.01.2012 17:49

Kumlu İsmet Mursaloğlu Lisesinde AB projeleri ve Comenius programı tanıtım semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Görevlileri tarafından verilen seminerde, Comenius programının temel amacı ve okul eğitimi alanındaki içerikleri hakkında bilgi verildi.

Programdaki amacın Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle kaliteyi artırmak ve kültürel diyaloğu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek olduğunun vurgulandığı seminerde, Comenius programının okul eğitimi ile yakından ilgili olduğu kaydedildi.

AB projeleri başta olmak üzere ilçede DOĞAKA ve SODES kapsamındaki projelere de önem verildiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Sağlam, bu kapsamda gönüllü öğretmenlerden bir ekip oluşturarak düzenli şekilde toplantı yaptıklarını ifade etti.

Sağlam, bu doğrultuda hazırlanan "Bende Eğitim İstiyorum" projesinin kabul edilerek hayata geçirildiğini anımsatarak, okul ortaklıkları, bölgesel ortaklıklar, Comenius asistanlığı, hizmetiçi eğitim faaliyeti, Comenius bireysel öğrenci hareketliliği ve merkezi faaliyetler gibi konuların anlatıldığı seminerin olumlu sonuç verdiğini dile getirdi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumlu'da Proje Programı Tanıtım Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement