'Kur(T)uluş. 1923' Açılıyor - Son Dakika
Yerel

'Kur(T)uluş. 1923' Açılıyor

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, cumhuriyetin 90.yıl onuruna hazırlanan 'Kur(t)uluş.1923' sergisini açıyor.

23.10.2013 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, cumhuriyetin 90. yıl onuruna hazırlanan 'Kur(t)uluş. 1923' sergisini açıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, cumhuriyetin 90. yıl onuruna hazırlanan 'Kur(t)uluş. 1923' sergisini açacak. Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi'nin (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği'nin katkılarıyla hazırladığı serginin açılışına Başkan Tanık'ın yanı sıra Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy da katılacak. 2 6 Ekim 2013 tarihinde saat 14.00'de VEKAM'da açılacak sergi, Ocak 2014 itibariyle Çankaya Belediyesi Müze Çankaya'da Ankaralılarla buluşacak.

Sergi, Türkiye tarihinde işgal döneminden başlayarak Milli Mücadele döneminin yanı sıra cumhuriyetin ilanı ile birlikte siyasal, ekonomik ve toplumsal alanlarda gerçekleşen atılımları vurgulayan obje ve tematik koleksiyon takımlarıyla zenginleşiyor. Tanık, cumhuriyeti devrimci bir anlayışla inşa eden Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla andığını ifade ederek, "Döneme damgasını vuran objeleri Ankaralılarla buluşturacak olmaktan onur duyuyorum. Cumhuriyet, ülkemizin işgalden kurtuluşunun ardından diğer boyunduruklardan da kurtuluşunun adıdır" şeklinde konuştu.

.

VEKAM KEÇİÖREN'DE

Keçiören adresinde bulunan VEKAM, Ankara ve çevresi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ankara ve çevresinin kültürel mirasının, tarihinin ve ekonomisinin araştırılması, belgelenmesi ve korunmasına yönelik akademik çalışmalar yürüten VEKAM, kitap, tez, makale ve süreli yayınlardan oluşan kapsamlı uzmanlık kütüphanesi ve zengin arşiviyle her yaştan araştırmacıya hizmet veriyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kur(T)uluş. 1923' Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement