Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramına Doğru

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde il ve ilçelerdeki 182 merkezde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını söyledi.

16.09.2015 17:31

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde il ve ilçelerdeki 182 merkezde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını söyledi.

Coşkun yaptığı açıklamada, yurt içinde 625, yurt dışında ise 450 lira bedelle vekaletle kurban kesimi yapacaklarını belirtti.

Türkiye'nin mazlum coğrafyalara ümit ışığı olacağını vurgulayan Müftü Coşkun, şöyle dedi:

"TDV olarak 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurt dışında 76 ülke ve bu ülkelerin 450 bölgesinde Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise 182 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurt içindeki kesim merkezlerinden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak"

Coşkun, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla da kurban bağışı yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement