'kurtuluş Günü' Kutlama Mesajları - Son Dakika
Yerel

'kurtuluş Günü' Kutlama Mesajları

\'kurtuluş Günü\' Kutlama Mesajları

AK Parti Adana İl Başkanı Kamil Yıldırım, 'Kurtuluş Günü'nün onur ve gururunun, gelecek kuşaklara anlatılmasının Adana'da yaşayan herkesin ortak görevi olduğunu vurguladı.

04.01.2012 15:57

AK Parti Adana İl Başkanı Kamil Yıldırım, 'Kurtuluş Günü'nün onur ve gururunun, gelecek kuşaklara anlatılmasının Adana'da yaşayan herkesin ortak görevi olduğunu vurguladı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü kapsamında bir mesaj yayımlayan Yıldırım, o günlerde yaşanan coşku ve heyecanın, sonsuza kadar yaşatılması için bu gayeden asla vazgeçilmemesi gerektiğini belirterek, 5 Ocak 1992 yılındaki coşku ve heyecanı, bugün yine aynı şekilde hissettiklerini dile getirdi.

"KURTULUŞ MÜCADELESİNİN İLK FİLİZLERİ Adana'DA YEŞERDİ"

Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 15 Mart 1923 tarihindeki Adana ziyareti sırasında dile getirmiş olduğu; 'Bende bu vekayiin (kurtuluş mücadelesi) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' ifadesi, esaret altına alınmak ve yok edilmek istenen bir devletin bağımsızlık ve onur mücadelesinin ilk filizlerinin, bu güzel şehir Adanamız da yeşerdiğinin işaretidir" dedi. Fransa Parlamentosu'nda oylanan ve sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısına da tepki gösteren Yıldırım, bu gelişmenin yaşandığı bir dönemde Adana'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünün kutlanmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

"BU MÜSTESNA GÜNÜ BÜYÜK BİR GURURLA YAD EDİYORUZ"

'5 Ocak' tarihinin; Adanalıların onur ve övünç günü olduğunu ifade eden Kamil Yıldırım, "Şanlı tarihimizde bu tür sıkıntıları örnek bir mücadele örneği göstererek yenmesini bilen bir milletin evlatları olarak bu müstesna günü büyük bir gururla yad etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına mücadele veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, tüm Adanalı hemşerilerimin 'Kurtuluş Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum" diye konuştu.

"EMANETİ SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ"

MHP Adana İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşler ise, 'Kurtuluş Günü' kutlama mesajında; "90 yıl önce en kıt imkanlara rağmen verilen mücadeleyle bizlere bırakılan emaneti sonsuza dek koruyacağız. Adana, bir 5 Ocak günü düşman işgalinden tamamen temizlenirken, bu uğurda verilen mücadele ise tarihe altın harflerle geçmiş, diğer yandan yurt çapında yazılan destanın ilk sayfalarını oluşturmuştur. Mustafa Kemal Atatürk 'Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' sözleriyle Adana'daki mücadelenin zihinlerdeki ilk kıvılcım olduğunu da ilan etmiştir." İfadesini kullandı.

"5 OCAK'TA YAZILAN DESTAN BUGÜN DAHA DA ANLAMLI BİR HAL ALDI"

Fransa Parlamentosu'nda oylanan ve sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısıyla ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Üçkardeşler, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "İşte tarihte böylesine ayrı bir öneme haiz Adanamızın kurtuluş mücadelesini yeniden idrak ederken, bu destanın, sözde medeniyetin temsilciliğine soyunan ama gerçekte sömürgecilikten beslenenlere karşı yazılmış olması bugün daha bir anlamlı hale gelmiştir. Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, Fransa gibi sermayesi kan, gözyaşı ve talan olanların, dünyada barışı, kardeşliği, huzuru ve adaleti inşa etmeyi hedef edinmiş aziz milletimize ders vermek, kefen biçmek dün hadleri olmadığı gibi bundan sonra da asla olmayacak."

"EMANETİ SONUNA KADAR KORUMA AZİM VE KARARLILIĞI İÇİNDEYİZ"

Üçkardeşler, "Diğer taraftan, Kurtuluş Savaşı'na ilham kaynağı olmuş kutlu bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, dün yaşanan acıları asla unutmamız gerektiğini ifade etmek isterim. Dolayısıyla dün nasıl birlik olup rahmeti kucakladıysak, bugün de, ayrılık tohumları ekerek bize azabı yaşatmak isteyen fitne tuzağına düşmeyip, yine rahmette buluşmalıyız. Hepimiz, bu aziz milletin eşit ve şerefli birer ferdi olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza ve müdafaa etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Adanalı hemşerilerimin 'Kurtuluş Bayramı'nı kutluyor, bütün şehitlerimize, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımla manevi huzurlarında saygı ile eğiliyor, onların bizlere bıraktıkları emaneti canımız pahasına sonsuza dek koruma azim ve kararlılığı içinde bulunduğumuzu bildirmek istiyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'kurtuluş Günü' Kutlama Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement