Kuru Soğan Ağlattı, Arpacık Soğanı Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Kuru Soğan Ağlattı, Arpacık Soğanı Güldürdü

Kuru Soğan Ağlattı, Arpacık Soğanı Güldürdü

Bu sene kuru soğandan umduğunu bulamayan üreticiler çareyi arpacık soğanı ekmekte buldu.

17.03.2015 14:42

Bu sene kuru soğandan umduğunu bulamayan üreticiler çareyi arpacık soğanı ekmekte buldu. Normal soğanın çok üzerinde satılan arpacık soğanı, çiftçiyi ağlatmak yerine güldürdü.

Geçtiğimiz sezon kuru soğanın para etmemesi üzerine zarar eden Yenişehirli çiftçilerin tesellisi arpacık soğanı oldu. İlçeye bağlı birçok köyde ekilen arpacık soğanı pazarda yüksek fiyattan alıcı buluyor. Yenişehir Hayriye köyü muhtarı ve aynı zamanda soğan üreticisi olan Ahmet Kurhan, "Kendimi bildim bileli soğan ekiyoruz. Soğanın işçiliği çok zor, birde ektiğimiz ürünler para etmeyince ürünlerimizi döküyoruz. Geçen sene soğan para etmediği için ekim azaldı ve dolayısıyla piyasada arpacık soğanı az olduğundan bir anda piyasada arpacık soğanı aranır hale geldi. Bu yüzden de ürün para yapmaya başladı" şeklinde konuştu.

Muhtar Kurhan, "Şuanda pazarda arpacık soğanının kilosu 4 ile 5 TL'den alıcı buluyor. Arpacık soğanı eken herkes elindeki ürünleri sattı. Kuru soğan bizleri ağlattı ancak arpacık soğanı güldürdü" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuru Soğan Ağlattı, Arpacık Soğanı Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement