Kuşadası'nda Korkutan Yangın - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Korkutan Yangın

Kuşadası\'nda Korkutan Yangın

Kuşadası'na bağlı Yeniköy'deki ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın, korkuttu.

08.07.2012 17:10

Kuşadası'na bağlı Yeniköy'deki ormanlık ve makilik alanda çıkan yangın, korkuttu. Yangın ihbarını alır almaz harekete geçen Orman Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra, İzmir ve Milas'tan havalanan 4 uçak ve 5 helikopter yangını kısa sürede söndürerek, soğutma çalışmalarını tamamladı.

Kuşadası-Çamlık karayolu üzerindeki Yeniköy sınırları içerisinde kalan Yeniköprü mevkiinde saat 13.00 sıralarında başlayan yangın, yıldız ve karayelden esen ve zaman zaman hızı saatte 20 kilometreyi aşan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdü.

Bu arada yangın ihbarını alan Kuşadası Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözler ile orman yangın söndürme işçileri derhal yangın yerine ulaşarak müdahalede bulundu. Bu arada Milas ve İzmir'den havalanan 4 yangın söndürme uçağı ile 5 yangın söndürme helikopteri de kısa sürede bölgeye gelerek, Kuşadası körfezinden doldurdukları su depoları ile yangına müdahale etti. İlk olarak kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesinin ardından, soğutma çalışmaları tamamlandı ve yangın 1,5 saat gibi kısa bir sürede söndürüldü.

Bu arada yangın, makilik alanın hemen altında bulunan taş ocağı ardiyesine sıçradı.Taş ocağında çalışan işçilerle Kuşadası Belediyesi İtfaiyesi'ne ait bir araç yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü. Taş ocağının depo ve yatakhaneleri de tedbir amaçlı boşaltıldı ve alevlerin bu bölgeye sıçramaması için büyük çaba gösterildi. Makilik alanda etkili olan yangında, daha önceden bölgeye dikilen 3 bin adet çam fidanı da yandı.

Az bir bölümü kızılçam, çoğunluğu makilik olan toplam 6 dönümlük bir alanın tamamen yandığını açıklayan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin de büyük katkısıyla yangının kısa sürede söndürüldüğünü söyledi. Uzmanların yangının doğal nedenlerle çıktığını belirttiğini kaydeden Kaymakam Esen, yangın ekiplerinin çok organize bir şekilde müdahale ettiğini ve çok başarılı bir çalışma sergilediğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement