Kütahya'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı

Kütahya\'da Yaz Kur\'an Kursu Heyecanı

Kütahya'da, 'Yaz Kur'an Kursları'nın başlaması nedeniyle Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda tören düzenlendi.

23.06.2014 13:14

Kütahya'da, 'Yaz Kur'an Kursları'nın başlaması nedeniyle Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda tören düzenlendi.

Törene İl Müftü Yardımcısı Ahmet Akyıl, Müftülük Kur'an Kursları Müdürü İhsan Baştürk, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, törende yaptığı konuşmada, "2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilecek. Bu kurslara katılmakla güzel Dinimiz İslam hakkında bilgi sahibi olacak, kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenecek ve onu anlama yolunda kutlu bir gayret sarf ederek tatilinizi en güzel şekilde değerlendirmiş olacaksınız. Bu kararınızdan dolayı başta siz değerli öğrencilerimizi ve ailelerinizi yürekten tebrik ediyorum.Yaz Kur'an kurslarımızda hayat boyu ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, bilgilerinize yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacaksınız. Temenni ediyorum ki bu süreci hayatınız boyunca unutamayacağınız güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaksınız. Görevinizin her aşamasında olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesi noktasında da üzerinize düşeni en güzel şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Bu görev, samimiyet, fedakarlık ve ciddiyetle yerine getirilecek kutsal bir görevdir. Görevlilerimizin öğrenci merkezli ve temeli sevgi olan bir din eğitimini esas alıp yeniliğe ve gelişmeye açık, bilgi birikiminizi sürekli artırarak ve hepsinden önemlisi de davranışlarınızla örnek olarak bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Böylece yavrularımızın geleceğe hazırlanmasında toplumsal barışa, milli birlik ve bütünlüğümüze çok önemli bir katkıda bulunmuş olacaksınız. Bütün bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur'an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakarca yerine getiren görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Törende Diyanit İşleri Bakanlığı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından yayınlanan mesajı Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğretmenlerinden Hasan Acar okudu.

Bu arada, Bölge Yatılı Erkek Kur'un Kursu yöneticisi Turhan Bayatlı, Müftü Gül ve protokolü kuran kursuyla alakalı bilgi sundu.

Müftü Hacı Yusuf Gül ve protokol mensupları, sınıfları gezerek öğrencilere başarılar dilediler. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Yaz Kur'an Kursu Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement