Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Eğer biz onun yaşantısını hayatımıza yansıtabilirsek, İslam aleminde dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve mutluluk olur" dedi.

29.04.2015 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Eğer biz onun yaşantısını hayatımıza yansıtabilirsek, İslam aleminde dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve mutluluk olur" dedi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Yaradan'ın emir ve yasakları insanlara göstermek için elçiler gönderdiğini, Hz. Muhammed'in son peygamber olduğunu vurguladı.

Hz. Muhammed'in insanlığa bir model ve örnek olduğunu belirten Şahin, "Onun yaşayışını hayatımıza uygulamak gibi bir sorumluluğumuz var. Kendisi lüzumsuz yere hiç konuşmazdı. Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için öfkelenmez ve asla öç almazdı. Kötü söz söylemezdi. Affetmeyi severdi ve intikam almazdı. Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref  ve değer verirdi. Kimse ile çekişmez di. Boş şeyler ile uğraşmazdı. Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı. Kimsenin kusurunu araştırmazdı" diye konuştu.

"Eğer biz onun yaşantısını hayatımıza yansıtabilirsek, İslam aleminde dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve mutluluk olur" diyen Şahin,  "Eğer şu an da bunun tersi oluyorsa onun yaşantısını yaşayamıyoruz demektir" sözlerine yer verdi

"396 bin öğrenci Kur'an dersine geliyor"

AK Parti olarak okullarda seçmeli de olsa bu konuda ders işlenmesine olanak sağladıklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Onun örnek ahlakını benimsesinler diye koyduk. 2014 ve 2015 yılları içinde 396 bin öğrenci Kur'an dersine geliyor. Bu bilgiyi yetkililerden aldım. Bundan mutluluk duyuyorum. 442 bin öğrencimiz de Siyer-i Nebi dersini seçmiş."

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Sedat Namal ve çok sayıda izleyicinin katıldığı etkinlik, Güney Afrikalı Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Abdurrahman Sadien'in Kur'an tilaveti ile devam etti. Program, Bedirhan Gökçe ve Mustafa Cihat'ın sahne almasıyla son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement