KUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

KUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

KUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirildi.

25.12.2013 15:24  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında gerçekleştirildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile meslek komite başkanlarının katılımında gerçekleştirilen toplantı öncesinde, KUTSO'ya yeni kayıt olan üyelere,üyelik beratları takdim edildi.

KUTSO Meclis toplantısına, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Akil Gür ve Dernek üyeleri konuk oldu. Dernek Başkanı Akil Gür ile Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Delen, Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi paylaşırken, Doç.Dr.Uğur Türkmenise, derneğin organizasyonu ile 29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Kütahya'da düzenlenecek olan "5.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu" ile ilgili bilgi verdi. Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanıve üyelerine, KUTSO tarafından eğitim ve kültür hizmeti olarak yayınlanan "Kütahya Sanatçıları" eseri, günün anısına takdim edildi.

Konukların hitabının ardından KUTSO Aralık ayı Meclis toplantısının olağan gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kurum ve kuruluşlardaki KUTSO temsilcilerinden bilgi sunumu gündem maddesinde; TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Sevim Güral Olgun ile TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Hilmi Bülbül, kurulun faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdiler. KUTSO 8.Meslek Komitesi Başkanı Semra Tozaraydın, komite tarafından yürütülen "Kütahya,yerel yönetimlerden ne bekliyor" çalışması ile ilgili bilgi paylaştı.

KUTSO Meclisi adına Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından, KUTSO Meclis Üyesi ve Çini Sanatçısı İsmail Yiğit'e, Kütahya çinisinin ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımına dair gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür plaketi takdim edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise yaptığı konuşmada, ekonomik ve ticari koşullar ile iş dünyası açısından 2013 yılının değerlendirmesini yaparak, yeni yıla dair beklentiler konusunda görüşlerini paylaştı. Güral, daima moralin yüksek tutulması ve piyasadaki gelişmelerden olumsuz etkilenmemek gerektiğini belirtti. Yerel dinamiklerin güçlendirilmesinin önemli olduğunun altını çizen Güral, işletmelere önemli tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi: "Hata yapmama konusunda kendimizi geliştirmeliyiz. Frene basmamalı, ancak dengeli olmalıyız. Çevremizdekilere moral vermemiz, ama bunun yanı sıra dikkatli olmak gerektiğini de anlatmak lazım. Önceki yıllarda krizler oldu, ama kriz sözcüğünü kullanmadık. Yaşanabilecek gelişmelere karşılık, hepimizin planı hazır olmalı, tedbirli olmalıyız. Bankalar, ekonominin olmazsa olmaz dinamikleridir. Ancak, bankalar ile çalışırken faiz oranları ve uygulamalarına da çok dikkat etmek gerekir. Bu tavsiyem, özellikle mikro ve küçük işletmeler açısından daha da önemlidir. İşletmelerinizde mutlaka bütçeniz olsun, bütçeyi ve hedeflerinizi belirleyin. İşletmeler açısından büyük önem taşıyan diğer hususlar ise, kurumsal yapının oluşturulması, liderlik, sürdürülebilirlik ve inovasyondur. Daha rahat çalışabilmeniz için kurumsal yapı, başarılarınızın devamlı ve kalıcı olması için sürdürülebilirlik, fark yaratmanız için inovasyon çalışmalarınız çok önemlidir. Bunlar size, büyük fayda getirecek en önemli unsurlardır. Yorulmamak, yılmamak, durağan olmamak gerekir. Her şey, insanın beyninde başlar ve biter. İşletmeler başarıyı yakaladığı takdirde, şehrimiz de zenginleşir. Şehrimizi zenginleştirmeliyiz. Yerel dinamikleri geliştirmeliyiz. Başarılı ve güçlü olur, sağlam durursak, oluşan dalgalanmalar, üzerimizde tahribat yapamaz. İnşallah 2014 yılı iyi geçecek. İnşallah yeni yılda, bir çok başarı hikayesini paylaşacağız."

Konuşmaların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Aralık ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından kapatıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KUTSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement