KUTSO'dan Vali Çiftçi'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

KUTSO'dan Vali Çiftçi'ye Ziyaret

KUTSO\'dan Vali Çiftçi\'ye Ziyaret

KUTSO Başkanı Nafi Güral başkanlığındaki KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

15.11.2012 00:02  Güncelleme: 09:13

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, makine imalatı sektörünün, Kütahya için lokomotif olacağını düşündüğünü, bu konuda inceleme ve araştırma yapmak üzere üyeleriyle birlikte, yurt içi ve yurt dışı fuarlara bir dizi ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade etti.

Güral başkanlığındaki KUTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmet Özotraç ile, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özer, Mehmet Atakan ve Yılmaz Durmaz katıldı.

Nafi Güral, ziyarette yaptığı konuşmada, KUTSO tarafından Endüstri Meslek Lisesi atölye binalarının kente kazandırılacağı, KUTSO Eğitim Vakfı'nın kurulmakta olduğu ve ardından bir vakıf üniversitesi açılması için çalışmaların planlandığını söyledi.

Güral, ayrıca Zafer Bölgesel Havaalanı'nın faaliyete geçirilmesi için yürütülen gayretli çalışmalara, KUTSO'nun da katkıda bulunmak istediğini dile getirdi.

Başkan Güral, makine imalatı sektörünün, Kütahya için lokomotif olacağını düşündüğünü, bu konuda inceleme ve araştırma yapmak üzere üyelerle birlikte yurt içi ve yurt dışı fuarlara ziyaretler yapılacağını belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Şu an dünyadaki en büyük sektörlerden birisinin makine imalatı olduğunu belirterek, makine yan sanayi işletmelerinin Kütahya'ya getirilmesinin, sanayi ve kalkınma açısından fevkalade olumlu olacağını söyledi.

Vali Kenan Çiftçi ise, karayolları konusundaki taleplerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletildiğini, Zafer Bölgesel Havaalanı'nın faaliyete geçeceğini dile getirdi. Çiftçi, ayrıca, Kütahya'da bir vakıf üniversitesi kurulmasının, 2023 vizyonunda yer aldığını ve KUTSO'nun vakıf üniversitesi kurulmasıyla ilgili yapacağı tüm çalışmalarda, destek olacağını vurguladı.

(EFE)

14.11.2012 23: 36: 19

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KUTSO'dan Vali Çiftçi'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement