Maçın Ardından - Son Dakika
Yerel

Maçın Ardından

"Sabah kalktığınızda sonucuna hala inanamadığınız maçlar olur.

11.01.2012 22:40

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a 3-1 yenildikleri maçla ilgili,

"Sabah kalktığınızda sonucuna hala inanamadığınız maçlar olur. Herhalde bu maç da hem benim hem de taraftarlar için böyle bir maç oldu" dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 8-10 farkla kazanabilecekleri bir karşılaşmayı, talihsiz bir şekilde 3-1 kaybettiklerini söyledi.

Bu yılın kendilerine şanssız geldiğini ifade eden Sağlam, "Ankaragücü maçı da buna benzer bir müsabaka oldu. Bursaspor karşısında da eksik kadroya rağmen uzatmanın son bölümde yenen talihsiz bir gol var. Umut ediyorum bu şansızlık, hem sakatlıklar hem kaçırılan goller hem de sonuç adına bir yerden döner" diye konuştu.

Rakibin 3 kez kalelerine geldiğini ve 3'ünün de gol olduğunu dile getiren Sağlam, şöyle devam etti:

"Sabah kalktığınızda sonucuna hala inanamadığınız maçlar olur. Herhalde bu maç da hem benim hem de taraftarlar için böyle bir maç oldu. Mücadelenin 120 dakika oynanması da talihsizlik. Şimdi baktığınızda 'keşke 90 dakikalık mücadele içinde elenseydik' diyor insan. Çünkü hafta sonu önemli bir maçımız var. Sakat olan oyuncularımız da maça kadar iyileşecek gibi görünmüyor. Erhan Güven, küçük bir ağrıdan dolayı oyundan çıktı. İnşallah farklı bir sakatlık çıkmaz ve hafta sonu da bu kadroyla oynama şansımız olur."

Hakemin yönetimiyle ilgili soru üzerine Sağlam, "Hakem oyundan süre çalınmasına müsaade etti. Buraya her gelen hakem bizim aleyhimize kararlar veriyor. Sahipsiz miyiz, neyiz anlamadım" dedi.

Sağlam, kaleci Hakan Arıkan'ın ıslıklanmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Bizim şu anda Sehiç, Hakan ve Cengiz olmak üzere 3 kalecimiz var. Cengiz'in tecrübe noksanlığı var. Sehiç, formda olabilir ama Hakan bize her zaman lazım. Dolayısıyla da bu tarz müsabakalarda oynamasından daha doğal bir şey yok. Sonuca bariz etki eden bir hata yaptığını da düşünmüyorum. İleride Hakan'a da ihtiyaç duyacağız. Böyle (A) Milli Takım düzeyinde bir kaleciyi bu kadar kolay kaybetmek kime ne fayda getirir, onu sorgulamak lazım."

-Sivasspor cephesi-

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da kura çekimleri sonucu ligin güçlü iki takımının eşleştiğini, bu yüzden Mersin'de yapılan karşılaşmanın çok zor geçtiğini söyledi.

Diğer takımların kendilerine göre daha kolay maçlar yaptığını ifade eden Çalımbay, "Maalesef biz birbirimize eşleştik. Bu maçın zor olacağı belliydi. Gerçekten de öyle oldu. Biz de maçın sonuna kadar gayet iyi mücadele ettik. Mersin İdmanyurdu da ne olursa olsun iyi baskı kurdu. İyi bir galibiyet aldık. Artık önümüze bakacağız" dedi.

Yoğun maç trafiğine de değinen Çalımbay, şunları kaydetti:

"Biz bu maçları oynarken, önümüzdeki lig maçlarını da düşünüyoruz. Gerek kırmızı kart, gerek sakatlık anlamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Maçların sık olması da çok büyük dezavantaj. Göreceksiniz, zaman geçtikçe tüm takımlarda çok büyük sakatlıklar yaşanacak. Mesela biz bir haftadır Sivas'a bile gidemedik. Mecburen çoğu deplasmana otobüslerle gitmek zorunda kalıyoruz. Bu maç trafiği de çok yorucu oluyor. Bir maçı alıyorsunuz, seviniyorsunuz. Aslında sevinecek zaman bile yok. Çünkü iki gün sonra yeniden maç yapacağız."

Mersin İdmanyurdu'nu tebrik eden Çalımbay, "Mersin ekibi ligde yeni bir takım. Bana göre, bu sezon sadece ligde kalıcı olması önemli. Kalıcı olduğu takdirde, önümüzdeki senelerde çok daha iyi olacaktır" diye konuştu.

- SİVAS

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement