Malatyalı Vatandaş, Zihinsel Engelli Oğlunun Rahatsızlığına Tanı Konamamasına Tepki Gösterdi: "Böyle Sağlık Sistemi Olmaz" - Son Dakika
Yerel

Malatyalı Vatandaş, Zihinsel Engelli Oğlunun Rahatsızlığına Tanı Konamamasına Tepki Gösterdi: "Böyle Sağlık Sistemi Olmaz"

Malatya’nın Kale ilçesinde yaşayan Ömer Toktaş, kuru öksürük ve öğürme şikayeti olan 23 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Muhammet Nuri Toktaş’ı kerelerce hastaneye götürmesine karşın tanı konamadığını, yemek yiyemediği için oğlunun kilo verdiğini söyledi. Baba Toktaş, “İncelenmesi lazım, ama bizim gördüğümüz muamele ilaç yazılıyor, ‘gaz var’ denilip gönderiliyoruz. Bu şekilde bir sağlık anlayışı olmaz” dedi.

24.06.2022 11:25  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Kale ilçesinde yaşayan Ömer Toktaş, kuru öksürük ve öğürme şikayeti olan 23 yaşındaki zihinsel engelli oğlu Muhammet Nuri Toktaş'ı kerelerce hastaneye götürmesine karşın tanı konamadığını, yemek yiyemediği için oğlunun kilo verdiğini söyledi. Baba Toktaş, "İncelenmesi lazım, ama bizim gördüğümüz muamele ilaç yazılıyor, 'gaz var' denilip gönderiliyoruz. Bu şekilde bir sağlık anlayışı olmaz" dedi.

Malatya'da yaşayan Toktaş ailesi, 23 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Muhammet Nuri Toktaş'ın ilaç tedavisine karşın geçmeyen öksürük ve öğürme rahatsızlığına çare arıyor.Toktaş, oğlunun yaşadığı sıkıntıları ve hastane süreçlerini şöyle anlattı:

"Çocuğumda geçen hafta kuru kısa bir öksürük başladı. Şiddeti ve süresi giderek artan bir öksürük ve öğürme var. Kale İlçe Devlet Hastanesi'ne götürdüm, acilen üniversite hastanesine götürmemi söylediler. Kendi imkanlarımla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürdüm, çocuk zihinsel engelli olduğu için bir şeyler yutmuş olabileceğini söylediler. Röntgen çekildi, kan tahlili ve çeşitli tetkikler yapıldı. Röntgen temiz çıktı, taburcu ettiler" dedi.

"ÇOCUĞUN SIKINTISI DA ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Çocuğun kendisini ifade edemediğini ancak sıkıntısının devam ettiğini dile getiren Toktaş, şunları söyledi:

"Cuma günü Kale İlçe Devlet Hastanesi'ne bir kez daha götürdüm. Reflü teşhisi konuldu. Her gittiğimiz doktor ilaç verdi, torbalarca ilacımız oldu ama sıkıntımız devam ediyor. Cumartesi günü bir kez daha hastaneye götürdük. Orada sabahladık. Röntgen istediler, röntgen çekildiğimi söyleyince, kan tahlili yaptılar. Tahlil sonucunun temiz olduğunu söyleyip, yine gönderdiler. Bir kez daha ilaç verdiler, ilaç listesi uzadı."

"BU ŞEKİLDE BİR SAĞLIK ANLAYIŞI OLMAZ"

Kale Kaymakamı'nın yardımıyla çocuğunu tekrar hastaneye götürdüğünü ifade eden Toktaş, "Kaymakamımız ilgilendi. Sağ olsun üniversite hastanesinden randevu aldı. Endoskopi yapılacak ama sıkıntı devam ediyor. Çocuğun sıkıntısının ne olduğunu bilmiyoruz. Çok ciddi sıkıntılı bir durumu da olabilir, basit bir durumu da olabilir, iğneyle kuyu kazmak gibi. İncelenmesi lazım, ama bizim gördüğümüz muamele ilaç yazılıyor, 'gaz var' denilip gönderiliyoruz. Bu şekilde bir sağlık anlayışı olmaz.

"AÇ BIRAKIYORUZ SIKINTISI YİNE DEVAM EDİYOR"

Aç bırakıyoruz sıkıntısı yine devam ediyor. Kuru öksürüğü var. Bende anksiyete başladı. Öksürdüğünde bir şey olacak sanıyorum. İki gündür bir şey yemiyor. Ne sorunu olduğunu bilmiyoruz, gitmediğim kapı kalmadı. Özel hastaneyle görüştüm fiyatı söylüyor, tamam fiyatınız o ama durum da bu. Yemek yemediği için son 1,5 ayda 8 kilo verdi. Evde sürekli yatıyor. Sıkıntıları söylüyoruz, hastane bize 'gaz var' diyor. Bir gaz insanda bu kadar sıkıntı yaratır mı? 8 gündür oraya burada gidiyoruz ama bir şey yok. 8 gündür böyle yatıyoruz."

Malatyalı Vatandaş, Zihinsel Engelli Oğlunun Rahatsızlığına Tanı Konamamasına Tepki Gösterdi: "Böyle Sağlık Sistemi Olmaz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Malatyalı Vatandaş, Zihinsel Engelli Oğlunun Rahatsızlığına Tanı Konamamasına Tepki Gösterdi: 'Böyle Sağlık Sistemi Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement