Malatyalıların Muğla Gezisi - Son Dakika
Yerel

Malatyalıların Muğla Gezisi

Malatyalıların Muğla Gezisi

Muğla ile Malatya arasında kültürel köprü oluşturulması için Muğla'ya yapılan gezi kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirilip tarihi ve turistik yerler gezildi.

25.10.2012 10:06

Muğla ile Malatya arasında kültürel köprü oluşturulması için Muğla'ya yapılan gezi kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirilip tarihi ve turistik yerler gezildi.

Muğla Malatyalılar Derneği'nin organize ettiği Muğla'daki gezi programına; Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, bazı basın mensupları ile Muğla'daki bazı Malatyalılar katıldı.

Gezi kapsamında, Dalyan Kanyonu gezildi. Deniz ile gölün buluştuğu nokta olarak bilinen Dalyan Kanyonu'ndaki tarihi yapılar görüldü.

Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, kanos kaya mezarları hakkında bilgi verip, gece ışıklandırılan kanos kaya mezarlarının yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini vurguladı.

Dalyan'daki iz tuzu plajının dünyadaki en güzel 7 plajdan biri olduğunu söyleyen Ateş, deniz ile gölün buluştuğu nokta olarak bilinen Dalyan Kanyonu'nu görmek için yerli ve yabancı turistlerin geldiğini ifade etti.

Bu arada, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı'nın verdiği

yemekte bir araya gelindi.

Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, burada yaptığı konuşmada, kayısı hakkında bilgi verip espri yaparak, "Bir kayısı yiyen başbakan, 2 kayısı yiyen cumhurbaşkanı oluyor. Bilindiği gibi, hemşehrilerimiz İsmet İnönü ve Turgut Özal Malatya'mızın medarı iftiharlarıdır. İki sivil cumhurbaşkanı çıkarmaktan dolayı gururluyuz" dedi.

Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ise, "Dalyan'da ağırlamaktan

onur duydum. Malatya'ya yıllar önce voleybolcu iken gitmiştim. Birçok arkadaşım var. Malatya sağlık ve dilsizler okulunda bir hafta kaldım. 1981-1982 yılındaki müdürü insancıl yapısı nedeniyle hala unutamıyorum" ifadelerini kullandı.

Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik de Bu tür ziyaretlerin insanları birbirlerini daha iyi tanımaları açısından büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Kültürler birbirleri ile yüzleştikçe, insanlar birbirleri ile konuştukça daha iyi barış ve dostluk ortamı oluşturuluyor" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatyalıların Muğla Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement