Mamak Belediyesi'nden Engelli Songül'e Süpriz Doğum Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Mamak Belediyesi'nden Engelli Songül'e Süpriz Doğum Günü Kutlaması

Mamak Belediyesi\'nden Engelli Songül\'e Süpriz Doğum Günü Kutlaması

Mamak Belediyesi'nin sağlığı insanın ayağına götüren örnek projesi Evde Sağlık Hizmeti'nden yararlanan Mamak Misket Mahallesi'nde oturan Songül Kaya (9) için Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün...

28.09.2012 12:30

Mamak Belediyesi'nin sağlığı insanın ayağına götüren örnek projesi Evde Sağlık Hizmeti'nden yararlanan Mamak Misket Mahallesi'nde oturan Songül Kaya (9) için Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün de katılımıyla doğum günü partisi düzenlendi.

Altı aylıkken geçirdiği hastalık sonucu yatağa bağımlı kalan Kaya, 10 yaşına, 2009 yılından beri bakımını üstlenen Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti Ekipleri ve sosyal hizmet uzmanlarının düzenlediği doğum günü partisiyle girdi. Kafkas, Türkiye'de son yıllarda evde sağlık hizmetiyle birçok hastaya destek sağlandığını belirtirken, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Mamak Belediyesi'nin Evde Sağlık Hizmeti kapsamında, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşların ayağına sağlığı götürdüklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti'nden yararlanan Songül Kaya için, Evde Sağlık Ekipleri ve sosyal hizmet uzmanlarının düzenlediği doğum günü partisine katıldı. Kafkas ve Akgül, 10 yaşına giren Kaya'nın ailesiyle birlikte doğum günü pastasındaki mumları söndürdü.

Türkiye'de son yıllarda evde sağlık hizmetiyle birçok hastaya destek sağlandığını belirten Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kafkas, bu yolla birçok kişiye ulaşıldığını söyledi. Kafkas, "Evde bakım hizmetlerinde 214 bin hastamıza aktif bir şekilde ulaşmış durumdayız. Ankara'da ise 21 bin hastaya ulaştık, bunların 14 bini aktif sağlık hizmeti alıyor" dedi.

Evde Sağlık Hizmetinde daha çok gönüllü sağlık çalışanlarını görevlendirdiklerini belirten Kafkas, "Bu görevliler kimsesizlerin kimsesi olarak çalışıyor. Türkiye'de 2002'den bu yana sağlıkta dönüşümde bir mesafe kat ettik. Sağlık çalışanlarımız olağanüstü çalışarak insan ve hasta odaklı çalışıyor. Bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çalınmayan kapıları çalmak, sarılmayan yaraları sarmak için çabalıyoruz. Mamak Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Ak belediyeciliğin en güzel örneklerini bize gösterirken, sosyal belediyecilik hizmetlerini de en güzel şekilde sergiliyor. Çok güzel hizmetler gerçekleştiriyor. Çağdaş devlet, bu insanların gönlünde, ağlayan gözlerini silen el olmalı" dedi.

Evde Sağlık Hizmetini çok önemsediklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, insan sağlığına yapılan hizmetin en büyük hizmet olduğunu söyledi. Akgül, "Evde Sağlık Hizmeti projemizi çok önemsiyoruz. Hizmetimizi uygulamaya koyduğumuz günden bugüne kadar, 37 bin beş yüz aileyi ziyaret ettik ve vatandaşlarımızın evde sağlık kontrollerini gerçekleştirdik. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı bireylerden oluşur. Evde Sağlık Hizmeti kapsamında, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı çeken vatandaşların ayağına sağlığı götürüyoruz" dedi.

Uygulanmaya başladığı günden bugüne kadar 37 bin 5 yüz aileye sağlık hizmeti veren Mamak Belediyesi Evde Sağlık Hizmeti vatandaşlardan tam not almaya devam ediyor. Evde Sağlık Hizmeti ekibinde bir doktor, hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiç bir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesi, yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi ve şeker, tansiyon takibi gerçekleştirilirken, yaşlı, yatalak, engel, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastalarına muayene önceliği tanınıyor. Ayrıca hastalara mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği sağlanıyor. Hastaların takibi el terminalleri ile gerçekleştiriliyor. Muayene edilecek hastanın bilgileri ekiplerce el terminaline giriliyor ve böylece hastalara uygulanan işlemler Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden takip edilerek takip süreci başlatılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Belediyesi'nden Engelli Songül'e Süpriz Doğum Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement