Manavgat ilçesindeki orman yangınında 50 hektarlık alan zarar gördü, yangın kısmen kontrol altına alındı.
Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Aydoğan Türedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirciler köyünde başlayan ve daha sonra Aşağıışıklar ile Değirmenli köylerindeki ormanlık alanlara sıçrayan yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.
6 helikopter, 1 uçak ve 1 yönetim helikopteri ile 40 söndürme aracının müdahale ettiği yangında yaklaşık 200 kişinin görev aldığını ifade eden Türedi, yangında yaklaşık 50 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti. Türedi, yangın söndürme ve soğutma çalımalarının devam ettiğini kaydetti.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da yangının evlere sıçramadığını bildirdi. Bazı bölgelerde zeytinlik alanların da yandığını dile getiren Bulgurlu, yangında mücadele eden görevliler ile vatandaşlara teşekkür etti. Bulgurlu, bu tür yangınlara karşı vatandaşların daha hassas davranmaları yönünde uyarıda bulundu. - Antalya
Son Dakika › Yerel › Manavgat'taki Orman Yangını - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.