Saruhanlı'da, Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen Sosyal Altyapıyı Güçlendirme ve Eğitim Merkezi (SAGEM) projesi kapsamında, 850 kişiye eğitim verildiği bildirildi.
Proje koordinatörlüğünü üstlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sertan Demirel, gazetecilere açıklamasında, 9 ay süren proje çerçevesinde çeşitli alanlarda 45 kurs açtıklarını belirtti.
Kurslara, 44'ü engelli toplam 850 kişinin katıldığını kaydeden Demirel, "Projemizin 9 aylık uygulama süresi sona erdi ancak faaliyetlerimiz, 3 yıl boyunca sürecek. Bu 3 yıllık süre içinde açacağımız kurslarda, binlerce gencimize daha eğitim vereceğiz" dedi.
-Yeraltı su kuyularına ölçüm cihazı takılması uygulamasının kaldırılması
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilçeyi ziyaretinde yeraltı su kuyularına ölçüm cihazı takılması uygulamasının kaldırıldığını ifade etmesinin, çiftçiler tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.
Saruhanlı'da 5 bin civarında sondaj kuyusu bulunduğuna işaret eden Okur, "Bu, az bir rakam değil. Dolayısıyla bu kuyulara sayaç takılması zorunluluğunun kaldırılması, üreticileri sevindirdi" dedi.
-Öğrencilere tablet dağıtıldı
Manisa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine, "Fatih" projesi kapsamında yaklaşık 300 tablet dağıtıldı.
Vali Abdurrahman Savaş, Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen dağıtım töreninde, tabletlerin, yardımcı araç olarak kullanılması gerektiğini ifade ederek, "Çok hızlı gelişen dünyada, teknoloji de gelişiyor ve ona ayak uydurulması gerekiyor. Verilen bu tabletler, sizlerin önünü açsın, geleceğini aydınlatsın, dünyanızı genişletsin" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise bu ay içerisinde Manisa'da toplam 10 bin 450 öğrenciye tablet dağıtılacağını kaydetti. - Manisa
Son Dakika › Yerel › Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.