Manisa Heyeti Arjantin'deki Ticareti Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Manisa Heyeti Arjantin'deki Ticareti Öğrendi

Manisa Heyeti Arjantin\'deki Ticareti Öğrendi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinin Buones Aires'te gerçekleştirdiği iş görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.
Arjantin'in başkenti Buones Aires'te farklı sektörlerde yer alan birlik temsilcileri ile bir araya gelen ve iş...

22.11.2013 14:24

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinin Buones Aires'te gerçekleştirdiği iş görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Arjantin'in başkenti Buones Aires'te farklı sektörlerde yer alan birlik temsilcileri ile bir araya gelen ve iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştiren Manisalı iş adamları, Arjantin'deki ticaretin işleyişi hakkında bilgi sahibi oldular. Arjantin pazarında yer almanın bürokratik kurallarını öğrenen Manisa heyeti, bu ülkeye yapılabilecek ihraç ürünleri hakkında fikir sahibi oldular. Manisalı iş adamları görüşmeler sırasında yanlarında bulundurdukları ürünlerin tanıtımını yaparlarken, firmalarına ait tanıtıcı broşür ve kitapçıkları sektör temsilcileri ile paylaştılar.

Manisa heyeti Buones Aires'teki ikinci günlerinde de İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği, Mücevher ve Saatçiler Birliği ve Arjantin Akaryakıt İstasyonları Birliği temsilcileri ile bir araya geldi.

İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Patricia N.Ballester, Ticareti Geliştirme Bölüm Başkanı Marcello Manelli ve Genel Sekreter Lic.Adriano de Fina ile yapılan ilk görüşmede Manisalı iş adamları, Arjantin'e yapılacak ihracat ve ithalat ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldular. İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği Ticareti Geliştirme Bölüm Başkanı Marcelo Manelli, Arjantin'de Küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyen bir birlik olduklarını belirterek, "Birliğimizin 50 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Birliğimiz ülkemizde yer alan ithalat ve ihracatçıları temsil ediyor. Yaklaşık bin 500 firma birliğimize kayıtlı. Ülkemizde ithalat her sene yüzde 10 civarında artış gösteriyor. Özellikle Türkiye gibi ekonomide hızla büyüyen ülkelerle ticaret hacmimizi geliştirmek istiyoruz. Ülkemizde yasalar uygun davranıldığı zaman ithalatta bir sıkıntı bulunmuyor. Ama ithalat yapılması için ithalatçıların hükümetten olur alması gerekiyor. Üretimin geliştirilmesi için bazı stratejik sektörler var. Teknolojik ürünler, sanayi ürünleri, petrol, bio teknoloji ve sağlık sektörler. Bu sektörlere yabancı yatırımcı bekliyoruz. Tarım sektöründe de üretimin artması için hükümetin bazı çalışmaları bulunuyor" diye konuştu.

"TÜRK KURU İNCİRİNİ BEĞENEREK TÜKETİYORUZ"

Türk ürünlerinin Arjantin'de tanıtım sıkıntısı yaşadığını da sözlerine ekleyen Manelli, "Arjantin'de düzenlenen fuarlara katılımlarınızı bekleriz. Çünkü burada Türk ürünleri fazla tanınmıyor. Sadece kuru incir bilinen bir ürün. Onu da beğenerek tüketiyoruz. Türk kuru incirinin kalitesi Arjantinliler tarafından tescillenmiş durumda" diye konuştu.

Manisalı işadamları gün boyu süren toplantılarda sektör temsilcileri ile de bir ara geldiler. Görüşmelerin öğleden sonraki bölümünde Mücevher ve Saatçiler Birliği Direktörü Javier Nicosia ile Akaryakıt İstasyonları Birliği Direktörü Dr.Luis Maria Navas ile bir araya gelerek bu sektörlerdeki pazar payı hakkında bilgiler aldılar. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil, "Burada oldukça verimli görüşmeleri yapıyoruz, heyetimizde bulunan işadamlarımız Arjantin'in ticari yapısı ve ticaret yapılabilecek iş alanları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Ticaret uzun soluklu bir yarış. Kısa süre içinde çok büyük bir yol almayı hedeflemiyoruz. Ama en azından ilerisi için bir adım atmak istedik" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Heyeti Arjantin'deki Ticareti Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement