Maraton Koşan Çiftçi, Uluslararası Maratonda Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Maraton Koşan Çiftçi, Uluslararası Maratonda Türkiye'yi Temsil Edecek

Maraton Koşan Çiftçi, Uluslararası Maratonda Türkiye\'yi Temsil Edecek

Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktör ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen Akın Yeniceli, 11. Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek Yeniceli: "Ülkemi 64 kilometrelik koşuda en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum"

07.07.2014 16:48

Uşak'ta çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son beş yılda özel ve resmi koşularda 58 madalya kazanan Akın Yeniceli, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan 11. Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Uşak Belediye Spor Kulübü Sporcusu Yeniceli, 12 Temmuz'da yapılacak olan zorlu maraton öncesi Uşak'taki Ata Park'ta koşu yaparak son antrenmanını tamamladı. Antrenman sonrası gazetecilere açıklama yapan Yeniceli, 11. Uluslararası Almanya Baerenfels Trail Maratonu'na dünyanın bir çok noktasından sporcunun katılacağını, Türkiye'yi de kendisinin temsil edeceğini söyledi.

Yeniceli, 64 kilometrelik yarışın dağlık alanlarda ve zorlu patikalarda gerçekleşeceğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün son antrenmanımı yaptım, yarın akşam yola çıkacağım. Bu yarışmalara belli derecesi olan sporcular katılabiliyor. Türkiye'deki 5 tane yarış bu tür maratonlara puan veriyordu ben de başvurumu yaptım ve kabul edildim. Yaptığım antrenman doğrultusunda ülkemizi ve kentimizi 64 kilometrelik koşuda en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum. Ayrıca Uşak'ın plaka kodu 64, ben de 64 kilometre koşacağım güzel bir tesadüf oldu inşallah 64 kilometrede birinci olurum. Bu zorlu yarış öncesi bana destek veren başta valimiz Seddar Yavuz olmak üzere herkese teşekkür ederim." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maraton Koşan Çiftçi, Uluslararası Maratonda Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement