Mardinliler Ankara'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mardinliler Ankara'da Buluştu

Mardinliler Ankara\'da Buluştu

Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Kültür Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği dayanışma gecesi ve 10.kuruluş yıl dönümü etkinliği Mardinlileri Ankara'da buluşturdu.

20.05.2013 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Dayanışma Kültür Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği dayanışma gecesi ve 10. kuruluş yıl dönümü etkinliği Mardinlileri Ankara'da buluşturdu.

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda bulunan bir otelde gerçekleştirilen geceye Ankara'da ikamet eden kalabalık bir davetli topluluğu geleneksel gecede bir araya gelerek hasret giderdi. Sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı gecede siyaset, iş dünyası ve bürokrasinin önemli isimleri de gecede yerlerini aldı. Kızıltepe kaymakamı olarak görev yapmış olan Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, eski Mardin Valisi olan Danıştay 11. Daire üyesi M. Temel Koçaklar, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, 23. Dönem Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, 21. Dönem Mardin Milletvekili Veysi Şahin, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Meslek Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk'un da aralarında olduğu çok sayıda davetli geceye katıldı. Sunuculuğunu Gazeteci Kadir Üründü'nün yaptığı Ankara Kızıltepeliler Derneği'nin dayanışma gecesinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Fahrettin Enez faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Ankara'da yaşayan 12 Kızıltepeli'nin bir araya gelerek 10 yıl önce kurdukları derneğin temel hedefinin öncelikle sosyal ve kültürel dayanışmayı artırarak, doğup büyüdükleri memleketleri olan Kızıltepe ve çevresindeki ilçelere başta eğitim ve sağlık konuları olmak üzere bir çok konuda katkı sunmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Fahrettin Enez, "Bizler yardım göndermedik. Yaptığımız yardımları ellerimizle götürüp, geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize bire bir ilgilenerek sunduk. Bizim bir sloganımız var. Diyoruz ki 'Gençlerine yatırım yapmayan bir toplumun gelecekten bekletisi olamaz' işte bu düşüncelerle arkadaşlarımızla birlikte gönül birliği yaptık" dedi.

Gecede sahne almak üzere İstanbul'dan Ankara'ya gelen Mardinli sanatçı Mahmut Mardinli, üç saatlik sahne performasıyla katılımcılara muhteşem bir gece yaşattı. Arapça, repertuarında bulunan Mardin'e özgü; Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılarını davetliler eşliğinde seslendiren Mahmut Mardinlinin sahne performansı sevenlerinin alkışlarıyla beğeni topladı. Geceye ayrıca misafir sanatçı olarak katılan Süheyl Yardımcı ve Emin Taşan da söyledikleri parçalar ile geceye renk kattı. Yerel ezgilerin yükseldiği gecede halaylar çekildi davetliler gönüllerince oynayıp eğlendi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardinliler Ankara'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement