Mazlum-Der Malatya Şube Yöneticisi Abdullah Demirel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mazlum-Der Malatya Şube Yöneticisi Abdullah Demirel Açıklaması

Mazlum-Der Malatya Şube Yöneticisi Abdullah Demirel Açıklaması

Sivas olaylarının yeniden ele alınıp aydınlanması için yeniden yargılama açılıp incelenmesi istendi.

07.08.2012 14:52

Sivas olaylarının yeniden ele alınıp aydınlanması için yeniden yargılama açılıp incelenmesi istendi.

Mazlum-Der Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Demirel, dernek yöneticileriyle birlikte dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, "Toplumumuz arasında ihtilaflar çıkararak çatışma, kan ve göz yaşından örülü ayrılık duvarları oluşturmak için Alevi ve Sünni kesim defalarca birbirine düşürülmeye çalışılmıştır. Amacı; kalkınma, gelişme, fikir ve inanç özgürlüklerinin önünü açmak olan halkın iradesini ipotek altına alarak kendi egemenliklerinin devamı için mezhebi ve etnik çatışmalarla darbe zemini oluşturmak olan darbeci zihniyetinin düğmeye bastığı yıl 1993 yılıdır. Bu süreçte yaşanan en trajik olayda Sivas olaylarıdır" dedi.

"Artık gün yüzüne çıkan yeni deliller ve tanık ifadeleri, bize gösterilen resmin hiç de göründüğü gibi olmadığını söylemektedir. Bizce Sivas olaylarının üç aşaması vardır. Olayları çıkarmak için hazırlanan provokasyonlar, kitlenin provokatif eylemler sonucu Aziz Nesin ve Peygamberimize hakaretleri protesto etmek için toplanması ve Madımak Oteli yangınıdır" diyen Demirel, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşları olarak talebimiz; ısmarlama yargı kararlarıyla üstü örtülen Sivas olayları davasının ortaya çıkan deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda yeniden yargılamaya açılmasıdır. Umut ediyoruz ki, Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma, Özel Yetkili Mahkemeler yerine kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından kaldığı yerden devam ettirilecektir."

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun Sivas olaylarını incelemeye aldığını vurgulayan Demirel, "Sivas olayları hakim ve savcıları ile dönemin Sivas valisini ifadeye çağırmıştır. Bu son derece önemli adımın yanı sıra ayrıca talebimiz son dönemde bir çok önemli konuyu araştıran, karanlık yönlerini ortaya çıkaran Devlet Denetleme Kurulu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımızca Sivas olaylarını araştırmak için görevlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Devlet Denetleme Kurulu'nun konuyu araştırmak için görevlendirilmesinin, hem devlet olarak Sivas olaylarının aydınlatılması için gerekli iradenin ortaya konduğunun işaretinin olacağını, hem de üstü örtülen bir çok delile ulaşılmasının önünü açacağını belirten Demirel, ortaya çıkan yeni delilerin, konuşmayan tanıkların yeni beyanlarının, vicdanların sesini dinleyen şahitlerin yeni ifadelerinin Sivas davasının yakın geçmişin yargı raflarından indirilmesini zorunlu kılmakta olduğunu kaydetti.

"Sivas olayları davasının yeniden yargılamaya açılması, darbelerin, balans ayarlarının, demokrasi katillerinin yargılanması demektir" diyen Demirel, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Yargılamadan beklenen sonuç; provokatörlerin, bu oyunu kurgulayan senarist ve yönetmenlerin ortaya çıkarılmasıdır. Yargılama aşamasında savunma hakları türlü oyunlarla elinden alınan mahkumların uluslararası hukuk ilkeleri doğrultusunda yargılanarak, gerçek sorumluların ve katillerin ortaya çıkarılmasıdır." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlum-Der Malatya Şube Yöneticisi Abdullah Demirel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement