Mdob, Güneydoğu Anadolu Turnesini Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Mdob, Güneydoğu Anadolu Turnesini Tamamladı

Mersin Devlet Opera ve Balesi "Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyunla 14 ili kapsayan "Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi"ni başarıyla tamamladı.

14.06.2013 12:02

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) "Seslerle Anadolu" adlı müzikli oyunla düzenlediği ve 14 ili kapsayan "Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi"ni başarıyla tamamladı.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait "Seslerle Anadolu" müzikli oyunuyla 20 Mayıs'ta turneye çıkıldı. Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a,  dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yaptı.

MDOB orkestra, bale ve korosunun görev aldığı eserde;  Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz rol aldı. Eser, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve son olarak Kahramanmaraş'ta sahneye taşındı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, açıklamada, gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan eserin sanatseverlere unutulmaz saatler yaşattığını vurguladı.

Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illere turneler yoluyla ulaşarak, oralara da  sanat hizmeti götürmek istediklerini anlatan Şanal, "Anadolu'nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı  'Seslerle Anadolu' eseriyle 10 bine yakın sanatseveri buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz" ifadesine yer verdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob, Güneydoğu Anadolu Turnesini Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement