Isparta'da MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Isparta'da MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi

Türk Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen Isparta Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısını protesto etti.

25.02.2014 15:55  Güncelleme: 16:01

Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen Isparta şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yasa tasarısına tepki gösterdi.

Bedesten Çarşısı önünde toplanan sendika üyeleri adına Türk Eğitim- Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ile Aktif Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Kemal Aydın, basın açıklaması yaptı.

Balaban, yeni kanun tasarısı ile eğitimin yönetilemez bir hale geleceğini, okullarda başarının düşeceğini, Milli Eğitim Bakanlığının hafızasının silineceğini iddia etti.

Balaban, "Bugün Türkiye'yi eylem alanına çeviriyoruz. Türk Eğitim-Sen tüm illerimizde tasarının geri çekilmesi için alanlara inmiştir.  MEB yasa tasarısının geri çekilmesi için 26 Şubat'ta Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacağız. Eyleme üyemiz olsun ya da olmasın tüm eğitim çalışanlarımız davetlidir.  Tasarıdan doğrudan etkilenen okul yöneticilerimizin, başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere milletvekillerini aramasını, tasarının sakıncalarını anlatmasını istiyoruz" dedi.

Aydın ise tasarıya karşı olduklarını ifade etti. Aydın, "Göreve yeni başlayan öğretmenlere uygulanan adaylık eğitimlerinin niteliği arttırılmalı ancak kadroya geçişte yapılması öngörülen sözlü sınav uygulaması iptal edilmelidir" diye konuştu.

Bir süre slogan atan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'da MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement