Megapol Sanat'a "Goethe Enstitüsü" Zenginliği - Son Dakika
Yerel

Megapol Sanat'a "Goethe Enstitüsü" Zenginliği

Megapol Sanat\'a "Goethe Enstitüsü" Zenginliği

Megapol Group tarafından, İzmir'in sosyal hayatının yeni cazibe merkezlerinden biri olan Megapol Sanat projesi kapsamında Goethe Enstitüsü açıldı.

25.09.2013 17:00

Megapol Group tarafından, İzmir'in sosyal hayatının yeni cazibe merkezlerinden biri olan Megapol Sanat projesi kapsamında Goethe Enstitüsü açıldı. Mithatpaşa Caddesi'ndeki enstitü binasında düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, Almanya'nın İzmir Konsolosu Margit Haberle, Goethe Enstitüsü Genel Sekreteri Johannes Ebert, İzmir Goethe Enstitüsü Başkanı Roland Schmidt ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İzmir Goethe Enstitüsü Başkanı Roland Schmidt, Alsancak semtinde bulunan eski Goethe Enstitü binasında geçen 45 yıl içinde 55 bin kişinin Almanca öğrendiğini söyledi. Schmidt açılış konuşmasında şu ifadelerde bulundu;

"İzmir'deki belediyelere, üniversite ve kütüphanelere, yabancı kültür enstitülerine, şehirdeki Almanca öğretmenlerine ve kurslarımıza katılanlara teşekkür ederim. Alsancak'taki eski binamızda geçen 45 yıl içinde 55 bin kişi Almanca öğrendi. Bu çok başarılı bir dönemdi. Şimdi aynı başarıları yeni binamızda da sürdürmek istiyoruz. İzmir göçlerle gelişmekte, büyüyen ekonomi ve turizmden faydalanmaktadır. İzmir'in ekonomik gelimişinin yanında kültürel yaşamın da sürekli gelişmesi bizleri sevindiriyor. Goethe Enstitüsü olarak İzmir'in yeni modern kültür merkezine taşınarak, bu şehrin gelişiminin bir parçası olmaktan dolayı gurur duymaktayız. Önümüzdeki yıl Goethe Enstitü 60. yılını dolduruyor. 60. yıl hediyesini biz şimdiden İzmir'de bu enstitü ile almış bulunuyoruz."

Açılış töreninde konuşan Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir ise, projede yer alan ve değer katanlara teşekkür etti. Gökdemir konuşması sırasında şu ifadelerde bulundu; "1905 yılında şehrin yüksek yapı niteliğindeki ilk binası olarak yapılan Anadolu Apartmanı, Megapol Sanat Projesi kapsamında restore edilerek yeniden yaşama döndürülmüştür. Megapol Sanat projemizde Goethe Enstitüsü'nün de çok önemli bir yeri vardır. Megapol Group olarak, yıllardır şehrin sanat ve kültür hayatına katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunu başarabildiysek, bu bizleri son derece mutlu eder. Bizimle İzmir aşkını paylaşarak Goethe Enstitü'nün açılabilmesi için desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürler."

Törende ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Almanya'nın İzmir Konsolosu Margit Haberle ve Goethe Enstitüsü Genel Sekreteri Johannes Ebert konuşmalar gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından yeni enstitü binasının açılış kurdelesi kesildi. Enstitü Başkanı Roland Schmidt eşliğinde yeni hizmet binasını gezen davetliler, Schmidt'ten enstitü ile ilgili bilgiler aldı. Toplamda 8 sınıfı bulunan Goethe Enstitüsü, günde yaklaşık 100 öğrenciyi misafir ediyor. 1-4 Ekim tarihlerinde Almanca kurs kayıtları alınacak enstitüde, 7 Ekim Pazartesi günü Almanca dili eğitimi verilmeye başlanacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Megapol Sanat'a 'Goethe Enstitüsü' Zenginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement