Memur-Sen Çorum İl Başkanı Mustafa Başbekleyen, 28 Şubat'ta milletin iradesini hiçe sayan darbecilerin yargılanması girişiminin demokrasinin kurumsallaşması ve güçlenmesi açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.
Başbekleyen yaptığı açıklamada, siyasetten yargıya, eğitimden ekonomiye, dini yaşamdan hak ve özgürlüklere kadar birçok alanda, medyanında katkılarıyla 28 Şubat'ta toplum mühendisliği yapıldığını iddia etti.
Yargılama sürecinde bürokrasi, yargı, siyaset ve meslek odalarının da 28 Şubat'a olan katkılarının deşifre edilmesi gerektiğini vurgulayan Başbekleyen, şunları kaydetti:
"Yargıyı siyasallaştıran, siyaseti felç eden ve bin yıl süreceği tehditleriyle bütün topluma travma yaşatan baskı ve zulümlerin ülkemize kaybettirdikleri dikkate alınmalı. Post modern darbe döneminde elde edilen haksız kazançların iadesi istenmeli. Milletin felaketinden kendilerine saadet üretenlerin kirli saltanatları da sonlandırılmalıdır. Darbe döneminde sosyal rant sağlayıp, toplum içinde itibar edinenlerin maskeleri düşürülmelidir. 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerle başlayan yargılama sürecinde, darbelerle yüzleşme ve darbecilerle hesaplaşma konusunda sonuna kadar gidilmelidir. Bu bağlamda, 28 Şubatçılarla yetinilmemeli, 27 Nisan e-muhtırasını verenler de mutlaka yargı önüne çıkarılmalıdır. 28 Şubat'ta milletin iradesini hiçe sayan darbecilerin yargılanması girişimi demokrasinin kurumsallaşması ve güçlenmesi açısından çok önemli bir gelişmedir."
- ÇORUM
Son Dakika › Yerel › Memur-Sen Çorum İl Başkanı Başbekleyen Açıklaması - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?