Meram'da Haşereyle Mücadele Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Haşereyle Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Meram\'da Haşereyle Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirebilmesi için haşereyle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

10.08.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, halkın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaz dönemi geçirebilmesi için haşereyle mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri haşereyle mücadele çalışmalarını, Sağlık Bakanlığınca yayınlanan 'Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik' çerçevesinde sürdürüyor. Haşereyle mücadele çalışmalarının mayıs ayında larva mücadelesiyle başladığı ve şu anda da uçkun mücadelesiyle devam ettiği belirtilen açıklamada, "Larva mücadelesine 1 adet pülverizatör cihaz ile haşerelerin üreme alanları olan yerlere uygun aralıklarla larva ilacı uygulanmaktadır. Uçkun mücadelesinde (karasinek, sivrisinek v.b.) ise 6 adet U.L.V cihazı ile günlük olarak sabah 06.00-10.00 ve akşam ise 18.00-22.00 saatleri arasında iki vardiya şeklinde yürütülmektedir. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokaklarında periyodik olarak 7-10 günlük aralıklarla ilaçlama yapılmaktadır. Bu çalışmalara ekim ayı sonuna kadar devam edilecek ve ortalama bin 500 litre uçkun ilacı ile 300 litre larvasit ilaç tekniğine uygun olarak kullanılacaktır. Haşere ile ilgili şikayetler Belediyemizin 444 3 042 numaralı telefona bildirilebilecektir. Halkımızın, özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları hususunda gerekli itinayı göstermeleri önem arz etmektedir" denildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'da Haşereyle Mücadele Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement