Merkez Valisi Mustafa Malay Ordu'da - Son Dakika
Yerel

Merkez Valisi Mustafa Malay Ordu'da

Merkez Valisi Mustafa Malay Ordu\'da

Ordu'da 18 Nisan 1996- 9 Kasım 1997 tarihleri arasında valilik görevinde bulunan ve hafızalara 'Ordu-Giresun Havaalanı'nı başlatan vali' olarak kalan Merkez Valisi Mustafa Malay, dost ziyaretlerinde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

01.02.2012 13:22

Ordu'da 18 Nisan 1996- 9 Kasım 1997 tarihleri arasında valilik görevinde bulunan ve hafızalara 'Ordu- Giresun Havaalanı'nı başlatan vali' olarak kalan Merkez Valisi Mustafa Malay, dost ziyaretlerinde bulunmak üzere Ordu'ya geldi.

Ordu'ya gelişinde Atlıhan Otel'de konuk olan Mustafa Malay, İl Genel Meclis Başkanı Engin Tekintaş, eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, eski Ticaret Borsası Başkanı İsmet Şenocak, işadamı Ergin Karlıbel olmak üzere bazı dost ve arkadaşlarıyla bir araya gelen Merkez Valisi Mustafa Malay, her fırsatta Ordu'ya geldiğine dikkat çekti. Ordu'yu ve Orduluları çok sevdiğini belirten Vali Malay, "Ben Ordu'nun dağını, taşını, yaylasını her karışını gezdim. Dolayısıyla bu güzel yörenin insanlarını seviyorum ve her fırsatta buraya geliyorum. Bugünde dost ve arkadaşlarımızla hasret giderebilmek için buradayım" dedi.

Kendi dönemlerinde temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı'nın, yine aynı yerde inşaatına başlanması ve devlet tarafından üstlenilmesinden büyük mutluluk duyduğunu da belirten Malay, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Valilik yaptığım dönemde halkın arasına girdim ve en büyük sorun ve isteklerinin ne olduğunu sordum. Hep havaalanı cevabını aldım. Giresun'u da bu işe dahil ederek çalışma başlattık. Esnafından, fındık ihracatçısına kadar tüm kesimlerin desteğini aldık. Hatta öğrencilerimiz bile simit paralarını bağışladı. Köylü yol parasını getirip verdi. Bu yatırımı halk sahiplendi. Düz arazi olmadığı için denize yapmamız gerekiyordu. Halktan para topladık ve temelini attık. Devlete yük olmadan bu işi yapabilirdik. Ancak benden sonra kimse sahiplenmedi. 'İktidara gelince havaalanını yapacağız' diye söz veren siyasilerde sahip çıkmadı. Durum böyle olunca halkta para vermedi. Hatta halktan toplanan yardımdan kalan para çarçur edildi. Ama çok şükür devlet bu işi sahiplendi. Allah'ın izniyle inşallah bitecek. Unutulmasın ki, ulaşım olmadan ne bir ürünü tanıtabilirsiniz ne ticaret yapabilirsiniz ne de eğitimi sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla bu yatırımın değeri, kıymeti bilinmelidir." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merkez Valisi Mustafa Malay Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement