Mersin'de Kurulacak Umem, Nitelikli Ara Eleman Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Kurulacak Umem, Nitelikli Ara Eleman Yetiştirecek

"Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri" (UMEM) protokolü imzalandı.

07.03.2013 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Teknopark ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında

"Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri" (UMEM) protokolü imzalandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli görevler üstlenen Mersin Teknopark'ın fiziksel alan probleminin çözüldüğünü, bundan sonra daha fazla hizmet vereceğini söyledi.

57 firmayla çalışan Mersin Teknopark'ın yapılan yeni binayla bu yılın ikinci yarısından sonra firma sayısını ve çalışan sayısını artıracağını ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Çalışan sayısında sayısal çokluğu yakalarken, nitelikli eleman da yetiştirmek gerekiyor. İş-Kur da sektör için nitelikli eleman yetiştirmeye çalışıyor. Şimdi de Mersin Teknopark'ta bir UMEM merkezi açarak nitelikli eleman yetiştirecek. Mersin Teknopark, yetişen elemanları kendi firmalarında istihdam edebilecek. İşçiler ve işverenler arasında köprü görevi görülmüş olacak."

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz da, Teknopark'ın 2006 yılında kurulduğunu ve çok hızlı bir şekilde gelişerek 57 firmaya, yaklaşık 300 Ar-Ge personeline ve 250 mühendis kadrosuna ulaştığını bildirdi.

Teknopark'ın Mersin'in beyni konumuna geldiğini anlatan Durmaz, "109 ileri teknoloji projesi tamamladık. İdari binamız ve kuluçka binamız yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bu noktadan sonra firmalarımız istihdam kapasitelerini artırmaya ve katma değerli hizmet sunmaya ihtiyaç duyuyor. Bu protokolle inşallah ileri teknoloji odaklı personel yetiştirecek ve ara eleman ihtiyacını karşılayacağız" diye konuştu.

İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu ise, sürdürülebilir istihdamı sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri ile belli bir mesleği almış insanları uzmanlaştırıyoruz. Onlarda yaptıkları işi daha iyi yapıyor. İnşallah bu protokol hepimize hayırlı olur" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Protokol kapsamında Mersin Teknopark'ta UMEM eğitim merkezi kurulacak. İş arayanlar ve işverenler arasında köprü görevi yapacak merkezde nitelikli ara eleman yetiştirilecek.

Muhabir: Mesut İnce/ Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Kurulacak Umem, Nitelikli Ara Eleman Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement