Mersin'deki Otogar Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki Otogar Tartışmaları

Mersin\'deki Otogar Tartışmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanı Sebahettin Kılıç, CHP yönetiminin, otogarın işletilmemesi için ellerinden geleni yaparak, ortaya çıkan karışıklıktan Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu göstermeye çalıştıklarını ileri sürdü.

23.07.2015 15:31

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanı Sebahettin Kılıç, CHP yönetiminin, otogarın işletilmemesi için ellerinden geleni yaparak, ortaya çıkan karışıklıktan Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu göstermeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Kılıç, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, otogar işletmesini alan Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek'in, CHP hakkında yaptığı açıklamaların, CHP'nin bu kentte yürüttüğü yanlış politikanın ve kaosun önemli bir hatırlatması olduğunu söyledi. Otogar işletmesinin sözleşme başlangıç tarihinin 17 Nisan 2015 olmasına yönelik komisyon raporuna CHP ve AK Parti'li meclis üyelerinin imza atmamasının, otogar işletmecisinin tepkisine ve işlerin aksamasına sebep olduğunu savunan Kılıç, "Buradaki amaç halkın hizmeti alması değil, kentte karışıklık yaratmaktır. Bu karışıklığın en büyük sebebi ise CHP'dir" dedi.

Otogarın işletilmemesi için ellerinden geleni yapanların amacının, Mersin halkının alacağı hizmeti geciktirmek, halkı mağdur etmek ve ortaya çıkan karışıklıktan Büyükşehir Belediyesini sorumlu tutarak bir başarısızlık tablosu çizmek olduğunu ileri süren Kılıç, "Maalesef bu kötü emelleri kendi başlarına çorap örmekten başka işe yaramamıştır. Şunu kimse unutmasın ki, her ne kadar MHP İl Teşkilatımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız yıpratılmaya çalışılsa da halkın yanında olan ve hakkın yolundan ayrılmayan MHP İl Teşkilatımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız, Mersin halkı tarafından gerekli desteği fazlasıyla almaktadır" ifadelerini kullandı.

Son iki gündür Mersin'in, rüşvet ile itham edilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan hakkındaki haberlerle çalkalandığını dile getiren Kılıç, şöyle devam etti; "MHP olarak şu sorulara cevap verilmesini istiyoruz; CHP neden kendi partilerinin belediye başkanının rüşvet ve haksız kazanç ile ev alma iddiaları karşısında ses çıkarmıyor? 'Halkın yanındayız, halkçı belediyeyiz' diye geçinenler nerede? Hakkında rüşvet iddiası olan Büyükşehir Meclis Üyesi Kıyas Uslu'yu istifaya davet eden ve meclisi protesto eden CHP, acaba aynı hassasiyeti Neşet Tarhan içinde gösterebilecek mi? Yoksa Kıyas Uslu'yu istifaya davet ve meclisi protesto konusundaki hassasiyetleri, ortak hareket eden muhalefet partilerinin siyasi bir oyunu muydu? Hakkındaki rüşvet iddialarına şerefli şekilde istifa ederek karşılık veren ve aklanmak için yargıya giden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kıyas Uslu'nun gösterdiği etik davranışı acaba CHP'li meclis üyeleri gösterebilecek midir? Mersin için ak ile karayı birbirinden ayırt etme zamanı gelmiştir."

"MERSİN'İ KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN"

CHP yönetiminin, bu konuda kendilerinin gösterdiği tutum ve hassasiyeti gösteremeyeceğini, belediye başkanını meclis üyeliğinden ve belediye başkanlığından istifaya davet edemeyeceğini, partiden de istifasını isteyemeyeceğini iddia eden Kılıç, şu ifadeleri kullandı; "O zaman diyoruz ki, ey CHP İl Başkanı, boyundan büyük laflar etmeyeceksin, insanlara ithamda bulunurken dikkat edeceksin, hakkında mahkumiyet kararı verilmemiş insanları suçlu ilan etmeyeceksin, diğer partileri 'meclis kirlidir, biz bu kirli meclise girmeyelim' diye tahrik etmeyeceksin. Mersin'i kirli siyasetine alet etmeyeceksin. Önce kendi partilin tarafından şahsına itham edilen konularda aklanacak ondan sonra konuşmaya başlayacaksın." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'deki Otogar Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement