Metal İşçileri Gebze Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Metal İşçileri Gebze Yürüdü

Metal İşçileri Gebze Yürüdü

MESS ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze'de eylem gerçekleştirdi.

20.04.2013 13:25

MESS ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze'de eylem gerçekleştirdi.

MESS ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen 2012-2014 dönemi grup toplu sözleşme görüşmelerinde, 8 Mart 2013 tarihinde MESS merkezinde yapılan görüşmede anlaşma sağlanamamış ve uyuşmazlık tutulmuştu. Bu nedenle metal işçileri, Gebze Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler. Eyleme Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'da katıldı.

İşçilere hitabeden Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "MESS, metal işçilerinin yoksullaşması ile dalga geçer gibi verdikleri teklifle işçileri enflasyona ezdirmediklerini iddia etmiştir. Metal işçilerinin ekonomik ve sosyal durumu, her geçen gün sürekli olarak kötüleşiyor. Çalışma koşulları giderek ağırlaşmasına karşın metal işçileri, düşük ücret, ücret eşitsizliği, esnek çalışma, yoğun sömürü gibi sorunlar yaşıyor. Aynı işi yapan işçiler arasındaki farklı ücret uygulamalarını sonlandırmak amacıyla düşük ücretli işçilerin ücretlerin tamamlanması, adaletsiz vergilendirme nedeniyle yılın ikinci yarısından itibaren işçilerin yaşadığı ücret kayıplarının işveren tarafından karşılanması için, dünya standartlarını üzerinde ki haftalık 45 saatlik çalışma süresinin ücretler aynı kalmak kaydıyla 37.5 saate düşürülmesi için mücadele veriyoruz" dedi. Metal işçileri eylem sonunda olaysız bir şekilde dağıldılar. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Metal İşçileri Gebze Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement