Mezitli Sydv 'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası' Başlattı - Son Dakika
Yerel

Mezitli Sydv 'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası' Başlattı

Mezitli Sydv \'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası\' Başlattı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Kurban Bayramı dolayısıyla 'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası' başlattı.

20.09.2012 14:42

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Kurban Bayramı dolayısıyla 'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası' başlattı. Bu yıl ikincisi yapılacak kampanyayla toplanacak etler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

'Kurban Bağışı Kampanyası' ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, kurban bağışı kampanyası ile kurban ibadetini yaparken kurbanlık almada, bulmada, kurbanlığı koruma ve bayrama kadar saklamada, kurbanlığını kesmede, kurban etini dağıtmada çeşitli zorluklar içinde kalan vatandaşların bu ibadetlerini hijyen, sağlıklı, rahat ve huzurlu bir ortamda yerine getirmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti. Kıcıroğlu, kampanyadan elde edilecek kurban etlerinin belki de hayatlarında evlerine nadiren et giren ailelere ulaştırılacağını belirtti.

"KAMPANYAYA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN BAĞIŞÇI KATILABİLİR"

Yapacakları kampanyaya Türkiye'nin her yerinden bağışçı katılabileceğini ifade eden Kıcıroğlu, "Yalnız bu toplayacağımız bağışları sadece Mezitli'deki muhtaç ailelerimize ve Mezitli SYDV'den yardım alan vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bütün semavi dinlerde kurban ibadeti vardır. Yeni bir araba, yeni bir ev aldığımızda insanlarımız kurban keserler ve kaza belayı defetmek isterler.

Türkiye'deki kazayı, belayı sonlandırmak için de bu bayramda kurban kesmek daha önemli bir hale gelecektir" dedi.

Kurban kesmenin önemli olduğuna ancak bu ibadetin temiz, estetik, sağlığa ve dine uygun yapılması gerektiğine vurgu yapan Kıcıroğlu, "Tarlasında, bahçesinde, istediği yerde ve çocukların seyrettikleri kurban kesimleri görüntüleri hiç hoş değil. Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçelerde kurban kesim hizmet komisyonları oluşturdu. Açık alanlarda kurban kesimi yasaklandı. Kurulan komisyon il ve ilçelerde kurban kesim yerleri belirledi. Vatandaşlarımız buna göre kurbanlarını kesmelidir" ifadelerini kullandı.

"CANLI KURBAN BAĞIŞLARININ BEDELİ 700 TL'DİR"

Kurban bağışına hayırsever vatandaşların ilgi göstereceğine inandıklarını dile getiren Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bağışçılardan kabul edilecek canlı kurban bağışlarının bedeli 700 TL'dir. Canlı kurbanın ağırlığı ortalama 50 kilogram, karkas et ağırlığı ortalama 25 kilogram olacaktır. Canlı kurban bağışı kampanyasında kurban bedelini peşin ödeme yanında bağışçıya, varsa kredi kartlarına 4 eşit taksit ödeme seçeneği sunulacaktır. Yapılacak 700 TL ödeme ile canlı kurban alımı, kesimi, et ve sakatat paketlerinin hazırlanması, paketlerde kullanım notunun yazılması, soğuk zincir içinde depolanması, hayır sahibi ve et dağıtımı yapılacak hak sahiplerine paketlerin ulaştırılması ile her türlü vergi, resim ve harçlar dahil olarak gerçekleştirilecektir. Kurban etinin depolama, paketleme ve dağıtım işlemleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Kurban etleri Mezitli SYDV'nin belirlemiş olduğu kişilere 5 kilogramlık et paketleri halinde ulaştırılacaktır. Her et paketi yanında ayrı paketlerdeki sakatatların dağıtımı da yapılacaktır. Kesilen kurbanların deri ve bağırsakları Türk Hava Kurumu'na bağışlanacaktır."

Kıcıroğlu, bağışta bulunacak vatandaşların Mezitli Halk Bankası Şubesi TR51 0001 2001 2030 0016 1000 16 IBAN numaralı hesaba bağışlarını yapabileceklerini de sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Sydv 'Canlı Kurban Bağışı Kampanyası' Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement