Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

Malatya'da MHP ve CHP, bazı ilçelerdeki sandıklarda oyların yeniden değerlendirilmesi talebini reddeden ilçe seçim kurulu kararlarını, il seçim kuruluna taşıdı.

11.06.2015 18:10

Malatya'da MHP ve CHP, bazı ilçelerdeki sandıklarda oyların yeniden değerlendirilmesi talebini reddeden ilçe seçim kurulu kararlarını, il seçim kuruluna taşıdı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, MHP Malatya İl Başkanlığı, ilçe seçim kurullarının reddettiği Battalgazi'deki 48, Kale'deki 1, Doğanşehir'deki 27 ve Darende'deki 5 sandıktaki itirazını il seçim kuruluna iletti.

CHP İl Başkanlığı da Battalgazi ilçesindeki bir sandıktaki itirazının ilçe seçim kurulunca reddedilmesi üzerine il seçim kuruluna başvurdu.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada, Yeşilyurt 1. ve 2. bölge, Battalgazi 1. bölge ve Akçadağ ilçelerindeki itirazlarına ilçe seçim kurullarından henüz cevap gelmediğini, olumsuz sonuç çıkması halinde bu ilçelerdeki itirazlarını da il seçim kuruluna taşıyacaklarını söyledi.

Seçim sonuçlarının kendi lehlerine değişeceğini düşündüklerini belirten Erdem, "Vatandaşın bize tevdi ettiği bir oy var. Ona sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

-Bazı ilçelerde partilerin oylarında artış oldu

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert, ilçe seçim kurullarına yapılan itirazlar sonucu partilerinin oylarının Battalgazi'de 51, Yeşilyurt'ta 52, Akçadağ ve Darende'de 3'er oy arttığını söyledi.

İtirazların değerlendirilmesi sonucu Yeşilyurt'ta CHP'nin 4, MHP'nin 5, HDP'nin 3, Battalgazi'de MHP'nin ve HDP'nin ikişer, Merkez Partinin 1, Akçadağ'da ise MHP'nin 1 oy fazla aldığının belirlendiğini bildiren Sert, bu oyların itirazlar sonucu geçerli kabul edilen oylar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Genel Seçiminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement