Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçesinde Adeviyye Meydanı'nda yüzlerce kişinin ölümü, binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan Mısır güvenlik güçlerinin silahlı saldırısı, protesto edildi.

28.07.2013 02:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçesinde Adeviyye Meydanı'nda yüzlerce kişinin ölümü, binlerce kişinin de yaralanmasına

neden olan Mısır güvenlik güçlerinin silahlı saldırısı, protesto edildi.

Teravih namazının ardından aralarından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsicilerinin de bulunduğu Viranşehir Sivil Toplum Platrofmu üyeleri, Gölbaşı Camisinin önünde toplandı.

Mısır halkına destek sloganları atan grup adına platform üyesi Murat Karadaş, yaptığı konuşmada Mısır'da Mursi yanlısı Müslümanlara yönelik sahur vaktinde gerçekleşen katliamın halen devam ettiğini söyledi..

Olaylarda 200'den fazla Müslüman'ın hayatını kaybettiğini anımsatan Karadaş, "Müslüman'ın şehit olduğu bu direniş, şehitlerin kanları sayesinde daha da gürleşerek darbecilerin boğulduğu bir tufana dönüşecektir. Zafer bugün olmazsa yarın gerçekleşecektir. Katliamı lanetliyor ve kınıyoruz,  bizler Viranşehir'deki Müslümanlar olarak üzülerek Mısır'daki Müslüman kardeşlerimize desteklerimizi yeterince veremediğimizin utancı içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Siverek'te ise aralarında Özgür-Der, Siverek-Der, Siyar-Der, Özgür Eğitim-Sen, Siyar-Der, İkra-Der, Eğitim-Bir-Sen gibi sivil toplum kuruluşların oluştruduğu platform, teravih namazının ardından Hasançelebi Mahallesindeki parkta toplanarak Mısır'da yaşanan olayları proteste etti.

Burada platform adına Siya-Der  yönetim kurulu üyesi Halil Özer, yaptığı açıklamada Muhammed  Mursi taraftarlarına sabah saatlerinde gerçek silahlar kullanılarak, 200 kişinin ölümüne ve 4000 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan saldırının bir katliam olduğunu belirterek  batılı ülkelerin ve medyanın sessiz kalması adeta Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları haklı göstermeye çalışıldığını ifade etti.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, olaysız dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement